kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4734
EURO
34,9533
STERLIN
40,6683
BITCOIN
$64.830
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

DAY-MER: Türk ve Kürt toplumları Covid-19 bilgilendirme hizmeti

DAY-MER: Türk ve Kürt toplumları Covid-19 bilgilendirme hizmeti
10.02.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’DE faaliyet göster Day-Mer, Türk ve Kürt toplumlara yönelik Covid-19 hizmetleri hakkında basın bildirisi yayımladı.  

Day-Mer tarafından yapılan açıklama şöyle: 

Geçtiğimiz Mart ayından beri tüm dünyada etkili olan ve hala etkisini koruyan COVID-19 virüsü, Britanya’daki herkes gibi, Türkçe konuşan göçmen toplumları da derinden etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. Göçmen olmaktan kaynaklı dil sorunundan dolayı sağlıklı bilgiye ulaşamama, bu süreçte öne çıkan önemli bir sorunken, ekonomik zorluklarla boğuşan insanların geçim derdi de bir diğer sorun olmaya devam ediyor. 

Day-Mer geçtiğimiz Mart ayından beri maddi anlamda geliri olmayan ya da geçim sorunu yüksek olan insanlarımız için gıda yardım paketlerinin toplanması ve dağıtımını gerçekleştirmişti. Aynı zamanda Mart-Temmuz ayları arasında hükümetin açıklamalarına dair günlük olarak bilgilendirme programları yaptı. Yine virüsle bağlantılı çeşitli konularda Day-Mer Facebook sayfasında canlı yayınlar gerçekleştirdi.  İlk karantina döneminde COVID-19 virüsü nedir, nasıl korunulur, bulaşmasını engellemek için neler yapmak gerekir, ülkede uygulanan karantinanın kuralları nelerdir, ekonomik olarak ne gibi yardımlar yapılıyor, virüsün toplumdaki psikolojik etkisi ve ruh sağlığımızı korumak için neler yapabiliriz gibi birçok konuda programlar gerçekleştirdik.  

Yaz ayında vakaların azalmasının ardından sonbahar ve kışla beraber 2.dalga için hazırlık yapılması gerektiği ile ilgili sağlık emekçilerin çağrılarına rağmen önlemler geç alındı ve gelinen aşamada 100 bin kişiden fazla insanımızı maalesef kaybettik. Kendi toplumlarımızdan da kayıpları yaşadık bu süreçte. Hala karantina dönemindeyiz ve toplum olarak başka sorunlarımızın yanı sıra virüsle alakalı soruların cevaplandırılmasına ihtiyaç var. COVID-19 ile ilgili gelişmelerin Türkçe olarak bilgilendirilmesi, test ve hızlı test nerede yapılır, virüse yakalandığında ne yapmak gerekir, çalışmasına rağmen virüse yakalananlar çalıştıkları yerden ücretleri ödenmiyorsa herhangi bir yardım alabilirler mi, aşı olunması ile ilgili kaygılar ve aşı neden çabuk üretildi, yan etkileri var mı, kimler önce aşı olacak, karantina koşullarında kurallar neyi içeriyor gibi  benzeri soruların cevaplandırılmasına bu süreçte ihtiyaç var. Aralık ayından bu yana Day-Mer Facebook sayfasından yaptığı ve uzman doktorların katıldığı programlarla COVID-19 virüsü ve aşısı ile ilgili programlar yapmaya devam ediyor.  

HACKNEY COVID-19 BİLGİLENDİRME HİZMETİ, DANIŞMANLIK SERVİSİ VE İNADINA SANAT PROJESİ  

Bu süreçte çalışmalarını kesintisiz sürdüren Day-Mer, Hackney’de yaşayan Türkçe konuşan toplumumuza yönelik Hackney Giving’in katkılarıyla bir projeye katıldı. Bu projeyle koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde, Hackney’de yaşayan veya çalışan Türkçe konuşan toplumları desteklemek için DAY-MER çeşitli hizmetler  sunmaya devam edecek. Bu hizmetlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz:   

  • Covid-19 hakkında en son gelişmeler ve yapılması gerekenlerle ilgili toplumun bilgilendirilmesi 
  • Test &Trace App (Test ve Takip Aplikasyonu)’ın kullanımında ve Test yaptırmak isteyenlere yardımcı olunması 
  • Covid-19 yakalananlara ihtiyacı oldukları destek için gerekli yerlere yönlendirilmesi 
  • Ekonomik anlamda geri olmayan ve zor durumda olanlara yönelik, gıda paketleri alabilmelerinin sağlanması için gerekli yerlere yönlendirilmesi 
  • Facebook sayfamız aracılığıyla Covid-19 hakkında en son durumları canlı yayınla konuk konuşmacılarımızla ele alınması 
  • Covid-19 ile bağlantılı konularda bilgilendirici ve aydınlatıcı Zoom toplantıları yapılması veya ülke karantina seviyesine göre derneğimizde atölye çalışmaları (workshop)  düzenlenmesi 
  • Akıllı telefonun veya dijital teknolojinin kullanılmasını gösteren ve öğreten toplantı veya atölye çalışmalarının düzenlenmesi 

 

Proje çalışanlarından Elif Erik,  COVID-19 Bilgilendirme Hizmetiyle ilgili Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri Day-Mer’e 020 7275 8440 veya 079 4970 8205 numaralarından,  info@daymer.org email adresinden ve Day-Mer Facebook sayfasına mesaj yollayarak ulaşılabileceğini belirtti.  

Danışmanlık servisinde çalışanlardan Gülay Parmaksız ise, ülkedeki karantina sürecinden dolayı genel danışmanlık servisine telefon üzerinden ve acil durumlarda dernek binasında randevuyla görüşmelere devam edildiğini belirtti.  Pazartesi ve Salı günleri 020 7275 84480 veya 074 9433 4095 numaralarını arayarak danışmanlık servisinden yararlanabilineceğini belirten Gülay Parmaksız, telefon üzerinden halledilemeyen konularda karantina kuralları çerçevesinde randevu yapılarak yardımcı olunmaya çalışıldığını belirtti.  

Ayrıca ‘İnadına Sanat’ proje koordinatörü Celal Perk ise, tiyatro, halk dansları, koro, genç ve çocuklara yönelik hiphop ve tiyatro gibi kursların online üzerinden devam edildiğini belirtti. Salgın sürecinde insanların online üzerinden bile olsa kültür ve sanatsal kurslar aracılığıyla nefes alabilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bu kurslara katılmak isteyenlere kendilerine ulaşmaları çağrısında bulundu.  

Day-Mer’in sürdürdüğü hizmet ve kurslarla ilgili daha fazla bilgi için,  yukardaki telefon numaraları, e-mail adresi veya Day-Mer Facebook sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.