kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5881
EURO
34,7593
STERLIN
40,3570
BITCOIN
$63.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kıbrıslılara yönelik Covid-19 bilgilendirme faaliyetleri başlıyor

Kıbrıslılara yönelik Covid-19 bilgilendirme faaliyetleri başlıyor
20.01.2021
0
A+
A-

UZUN yıllar Londra’da yaşayan Kıbrıslı topluma yönelik çeşitli hizmetlerde bulunan Hackney Cypriot Association (Hackney Kıbrıs Derneği), Covid-19 mücadele kapsamında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirecek.

Hackney Kıbrıs Derneği, Kıbrıslı toplum arasındaki yüksek ölüm sayılarını dikkate alarak, özellikle yaşlı, ihtiyaçlı veya evden çıkamayan vatandaşlara yönelik Hackney Giving ile işbirliği sergileyecek.

Londra Gazete’ye açıklamalarda bulunan Hackney Kıbrıs Derneği manejeri Cemile Gökşan, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Koronavirüs sürecinden itibaren gıda yardım kampanyası yürüttüklerini belirten Gökşan, yaşlı veya ihtiyaçlı toplum üyelerine Mart ayına kadar gıda yardım kampanyalarının süreceğine değindi.

Hackney Kıbrıs Derneği tarafından yürütülecek olan bilgilendirme faaliyetleri hakkında konuşan Gökşan, şu ifadeleri kullandı:

‘‘İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar arasında kayıplar hızla artmaya devam ediyor, bunu göze önüne alarak bilgilendirme projesi yürüteceğiz. Bu proje bir yıl boyunca sürecek, Türkçe, Rumca ve İngilizce Covid-19 kapsamında temel bilgiler ve gelişmeler toplum üyelerine ulaştırılacak. ‘Hackney Giving’ yardım kuruluşu ve İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ‘Public Health England’ departmanı ile işbirliği içerisinde bu proje gerçekleşecek. Koronavirüs salgını özellikle 60 yaş üzeri ve çeşitli sağlık sorunları olan kişileri etkiliyor. Dolayısıyla, doğru bilgileri ve gelişmeleri toplum üyelerimize ulaştırmak oldukça önemli. Hackney Kıbrıs Derneği olarak, gerek sosyal medya, broşür dağıtımı, SMS veya çevrimiçi faaliyetler kapsamında toplumumuza ulaşmaya çalışacağız. Böylesi zor süreçte, ihtiyaçlı ve yaşlı kişilerin yanında olmamız gerekiyor. Hackney Kıbrıs Derneği olarak ayrıca gıda yardımlarımız sürüyor, evden çıkamayan yaşlılarımıza sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyoruz.’’

Bilgilendirme projenin Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlara yönelik olduğunu vurgulayan Gökşan, koronavirüs mücadele kapsamında topluma en doğru bilgileri ulaştıracaklarını, ayrıca Covid aşısı hakkında bir yıl boyunca çeşitli bilgiler sunacaklarını söyledi.

Gökşan, Kıbrıslı toplum arasında ölüm oranın yüksek olmasının, temel sebeplerinden birinin kronik hastalıklar olduğunu ifade etti. İngiltere’ye uzun yıllar önce göç eden Kıbrıslıların ağır ve yorucu bir tempo ile çalıştıklarını belirten Gökşan, çoğunun şeker, akciğer, böbrek veya kalp gibi çeşitli sağlık sorunlarına sahip olduğunu aktardı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.