kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3684
EURO
34,9598
STERLIN
40,9368
BITCOIN
$70.426
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
13°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Metehan bebeğin tedavisi için gerekli para toplandı: ‘‘Umudun adı Metebal, iyilik kazandı’’

Metehan bebeğin tedavisi için gerekli para toplandı: ‘‘Umudun adı Metebal, iyilik kazandı’’
13.01.2021
0
A+
A-

İNGİLTERE’NİN Leicester kentinde yaşayan Tuncay ve Zeliha Fidan çiftinin SMA) Tip 1 hastası bebekleri Metehan için bağış kampanyası tamamlandı.  18 aylık Metehan’nın ABD’deki gen tedavisi için gerekli 1 milyon 900 bin pound toplandı.

Çocuklarının hastalığını daha 5 haftalıkken fark eden anne ve baba Tuncay ve Zeliha Fidan, Metehan bebeği yattığı hastanede 24 saat gözetim altında tutuyor. Metehan 3-4 cihaza bağlı yaşamak zorunda ve SMA Tip 1 hastalarının yüzde 65’i genellikle 2 yaşını göremeden hayatını kaybediyor.

Metehan için başta İngiltere olmak üzere, Almanya, Türkiye, Fransa, Belçika ve Hollanda’dan bağış toplandı. Baba Tuncay Fidan: ‘‘Yaklaşık 5 aydır oğlumuz için hep birlikte bir kampanya yürüttük. Hedefimize ulaşarak bu kampanyanın sonuna geldik. Büyük bir mutluluk içerisindeyiz, ciddi bir mücadele verildi bu hedefe ulaşmak için. Herkese yürekten çok teşekkür ederiz, bu kampanya da emeğe geçen, bağış yapan, paylaşan ve bize destek olan herkese çok minnettarız. Çok garip duygular içerisindeyiz. Bir an önce bu süreci tamamlanıp Metehan’nın ilacına kavuşmasını istiyoruz. Daha sonra ki süreci yaşamak istiyoruz, hep birlikte bunları da sizlerle paylaşacağız. Tekrar çok teşekkür ederiz, iki ki varsınız, iyi ki yanımızda olup bizlere inandınız.’’

METEHAN’IN ‘MELEKLERİ’ VE ‘KAHRAMANLARI’ VAR

Metehan ve ailesini mutlu sona ulaşması için yürütülen yardım kampanyası başarıyla tamamlandı. Sosyal medya platformlarından canlı yayınlar yapıldı. Canlı yayın üzerinden kermesler düzenlendi. El işi ürünleriyle hediyelik eşyaların satıldığı kermesten elde edilen bağışlar Metehan için açılan hesaba yatırıldı. Metehan’ın hayata tutunabilmesi için düzenlenen kampanyada erkeklerden oluşan yardım grubuna ‘Metahan’ın Kahramanları’, kadınlardan oluşan gruba da ‘Metahan’ın Melekleri’ denildi. Kampanya için Mesut Özil ve Cenk Tosun gibi ünlü isimler destek sundu.

Luton Türk Eğitim ve Kültür Merkezi, Luton Türk Gençlik Kolları, Leiscester Türk Eğitim ve Kültür Birliği, Pekünlüler Derneği ve Göksünler Derneği gibi birçok sivil toplum örgütü bağış kampanyasına destek oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.