kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Akçayır köylerinden birlik ve beraberlik gecesi

Akçayır köylerinden birlik ve beraberlik gecesi
26.01.2012
0
A+
A-

Akca2BİNGİLTERE’de yaşayan Sivas/ ili Gürün ilçesine bağlı Akpınar ve Deveçayırlı yöre halkı, dernekleşme yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor.

Bu bağlamda geçtiğimiz ay düzenlenen ilk toplantı ardından şimdi de “Akçayır Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Gecesi” adı altında yemekli bir etkinlik düzenlendi.

Kervan Düğün Salonu’nda hafta sonu gerçekleşen etkinlikte, Halk Müziği sanatçıları Gönül ve Gül’den oluşan Özdeyiş Kardeşler’de destek amaçlı sahne aldılar.

Hüseyin Uçaroğlu (bağlama), Anıl Göçer (org) ve ayrıca davul- zurna ekibi, sayıları 300’ü aşkın davetliye unutulmaz bir gece yaşattılar.

Yeni oluşum adına Bektaş Gürgür ve Erol Gürgür, yaptıkları konuşmalarda dernekleşmenin faydalarını şöyle dile getirdiler, “Günümüzde, var olan sıcak insan ilişkileri, yakın akrabalık bağları ve imece türü dayanışmalar bile yerini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Henüz sona gelinmeden yöre halkımızı aynı çatı altında toplamak amacıyla dernekleşme faaliyeti içerisine girmiş bulunuyoruz. Oluşumun, hiçbir siyasi parti ile ilgisi yok. Hedefimiz köyümüze, kültürümüze, geçmişimize, geleceğimize ve ortak değerlerimize sahip çıkmaya yardımcı olmaktır.”

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Omuz omuza vererek birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket edilmesinin gerekliliğinden bahseden Gürgür’ler konuşmalarını, “Bu bize güç, güven ve özveri katacaktır. İngiltere’de yaşayan örf ve adetlerimize sahip çıkan, kültürümüzü muhafaza eden bir gençliğimizi henüz kaybetmeden, onlara sahip çıkmalıyız. Oluşturulacak bu dernekle birlikte öncelikli olarak gençlerimize, gençlerimizle birlikte hareket etmek ve yaşadığımız her iki coğrafyaya faydalı işlerin gerçekleştirilmesi için adımlar atmaktır. Bu etkinlikler gösteriyor ki, güzel şeyleri hep birlikte, omuz omuza başaracağız. Gecemize katılarak destek veren tüm yöre halkımıza, geçici çalışma arkadaşlarımıza ve özverili desteklerinden dolayı sponsorlarımıza gönülden teşekkür ederiz” sözleriyle sonlardılar.

Daha sonra toplantıya katılan davetliler de kendi görüşlerini dile getirdi.

Yeni oluşum şu isimlerden oluşuyor:

İbrahim Bozdağ, Cafer Bozdağ, Ümit Bozdağ, Erol Gürgür, Bektaş Gürgür, İbrahim Şahin, Yusuf Kavak, Ahmet Dur, Veysel Arslan, Sefer Gürtepe ve Mehmet Gürgür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.