kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5494
EURO
34,9004
STERLIN
40,5761
BITCOIN
$66.886
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

İADD yeni yıl mesajı: ‘‘Milletçe mutsuz ama asla umutsuz değiliz’’

İADD yeni yıl mesajı: ‘‘Milletçe mutsuz ama asla umutsuz değiliz’’
31.12.2020
0
A+
A-

İNGİLTERE Atatürk Düşünce Derneği Platformu Başkanı Jale Özer yeni yıl mesajında umut dolu sözlere vurgu yaptı. Zor günlere rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine değinen İADD, şunları söyledi:

‘‘2020 yılında yaşadıklarımız, 2021’in çok daha zorlu bir yıl olacağının göstergesidir. Demokrasi ve özgürlüklerin kısıtlandığı, hak, hukuk, adaletin yok olduğu, kadına tacizin, şiddet ve ölümlerinin en üst noktaya çıktığı, Cumhuriyet kazanımlarının ya satılmakta ya da içinin boşaltıldığı, kurucu iradeye hakaretin adeta teşvik edildiği, halkın hızla yoksullaşırken bir kısım zümrenin o derece zenginleştiği ülkemizde, yaşanan tüm bu kahredici olumsuzluklara, büyük bir hızla devam eden Covid-19 salgın dönemini de eklersek görüyoruz ki; Koronavirüs pandemi dönemi, ulus devletin, sağlıkta, ekonomide, siyasal alanda, eğitimde, tarımda tam bağımsızlık politikasının önemini yani Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti kurucu felsefesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

27 Mayıs 1928 tarihinde kurulan Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü hızlı yayılan enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele etmeye başlayarak 1931 yılından itibaren BCG Aşısı, serum, kuduz aşısı, çiçek aşısı, Tifüs, Boğmaca aşısı, Enflüanza virüsü aşısı, Newcastle virüsü aşısı, Fibrinojen, albümin ve gamma globülin üreterek sadece kendimize değil diğer ülkelere de çare olmuştur. Bu kadar değerli ve önemli olan bu enstitü, maalesef 2011 yılında kapatılarak ülkemiz bugün grip aşısı için bile yurt dışına muhtaç duruma düşmüştür.

Milletçe mutsuz ama asla umutsuz değiliz. Çünkü bizler ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Bu bilinçle tüm yurtseverleri Ata’mızın bize gösterdiği aydınlanmacı, tam bağımsız ve antiemperyalist, hak, hukuk ve adaletin en ön sırada yer aldığı, akıl ve bilim ışığında büyüyen yol haritası çerçevesinde güçlerini birleştirmeye ve çalışmalarımızı bu yönde yapmaya çağrıda bulunuyoruz.

2021 yılına Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün: ‘Eşitlik, özgürlük, demokrasi gibi kavramlar, ancak milli devletimiz ve bağımsız laik Cumhuriyetimiz varsa kullanabilir’ şeklindeki söyleminin ışığında bütün olumsuzluklara karşın, içimizdeki umut ağacının yüce Cumhuriyet çınarının kurumasına asla izin vermeyeceğimize söz vererek ve bizlere düşen o büyük sorumluluk ve görev bilinciyle giriyoruz.

2021 yılına ‘Dörtnala gelip Uzak Asya’dan; Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan; bu memleket bizim’ dizelerini okuyarak giriyoruz. Bu davet, bu kavga ve bu sevda bizim. Bu Memleket bizim.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.