kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,8367
STERLIN
40,3300
BITCOIN
$66.146
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere’de koronavirüs aşısını yaptıran İsmayil amcamız konuştu: ‘‘Hiçbir yan etki yaşamadım’’

İngiltere’de koronavirüs aşısını yaptıran İsmayil amcamız konuştu: ‘‘Hiçbir yan etki yaşamadım’’
18.12.2020
0
A+
A-

İngiltere’de Covid-19’a karşı aşılama programın ilk haftasında 130 binden fazla kişinin aşılandığı bildirildi. Londra’da ikamet eden aslen Kıbrıslı Türk toplum üyemiz İsmayil İbrahim aşıyı yaptıranlardan biri oldu.

Pfizer/BioNtech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, İngiltere’de 8 Aralık’ta uygulanmaya başlanmıştı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech tarafından üretilen Pfizer Biontech aşısını kullanmaya başlayan İngiltere’de, aşının yapıldığı binlerce kişilerden biri 80 yaşındaki İsmayil İbrahim.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) ile işbirliği halinde olan özel bir klinikte aşıyı yaptıran İsmayil İbrahim, süreci Londra Gazete’ye anlattı.

Kalp hastalığı ve kalp pili olan İbrahim, aşıyı yaptırmadan önce endişeli ve heyecanlı olduğunu belirterek, doktorunun aşıyı yaptırmasını tavsiye ettiğini ifade etti.

Pfizer/BioNtech aşısının iki kez yapılması gerektiğinden dolayı, İbrahim ilk dozdan 28 gün sonra ikinci dozunu yaptıracağını söyledi.

Ismayil İbrahim – Aşı yaptırmayı beklerken

AŞI YÜZDE 95 ETKİN

İbrahim, aşı anını Londra Gazete ile paylaşarak şu açıklamayı yaptı:

‘‘Aşıyı yaptırmadan önce endişeliydim ama doktorumun tavsiyesi üzerine aşıyı yaptırmayı kabul ettim. İlk dozdan sonra ikinci dozu Ocak ayında yaptırmam gerektiği söylendi. İkinci dozdan sonra aşının yüzde 95 etkinlik oranı olduğu ifade edildi. Klinik ’teki hemşireler oldukça yardımcıydı, sosyal mesafe açısından ciddi önlemler alınıyordu. Kendim gibi birçok yaşlı kişiler vardı, herkes biraz endişeliydi ve birçoğu süreç hakkında merak ettiklerini soruyordu.

‘HERHANGİ BİR YAN ETKİ YAŞAMADIM’

Girişte özel bir görevli sağlık durumum hakkında çeşitli sorular sordu, daha sonra aşı hakkında bilgi vererek aşıdan sonra kendimi nasıl hissedebileceğimi anlattı. Aşıdan sonra tedbir amaçlı herkes ayrı korumalı bloklara yerleştirildi ve 15 dakika boyunca gözetim altına alındı. Aşıyı yaptırdıktan sonra herhangi bir yan etki yaşamadım kendimi gayet iyi hissettim.’’

‘İMKÂN VERİLİNCE DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM’

Son olarak İbrahim, sadece İngiltere’de değil dünya çapında vakalarda ciddi artış yaşandığı belirterek, herkesin sağlığı için aşının yaptırmanın önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu, ‘‘Vakalar artmaya devam ediyor ve maalesef özellikle İngiltere’de yaşayan Türkçe konuşan toplumda koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden birçok vatandaşımız oldu. Dolayısıyla aşıyı yaptırmak istiyordum ve bu imkân verilince değerlendirmek istedim. Bu virüsü yenmek için herkesin aşıyı yaptırmasını tavsiye ederim.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.