kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5575
EURO
34,8784
STERLIN
40,6682
BITCOIN
$63.088
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Hac kafilesi dualarla uğurlandı

, İngiltere Türk Diyanet Vakfı (ITDV) ve Londra Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliği ile bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden 92 kişilik kafile, dualarla uğurlandı.

Hac kafilesi dualarla uğurlandı
05.10.2014
0
A+
A-
İngiltere Türk Diyanet Vakfı  ve Londra Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliği ile bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden 92  kişilik kafile, Pazar günü Heathrow Havalanı’ndan uğurlandı.

İngiltere Türk Diyanet Vakfı ve Londra Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliği ile bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden 92 kişilik kafile, Pazar günü Heathrow Havalanı’ndan uğurlandı.

Londra’dan, İngiltere Türk Diyanet Vakfı (ITDV) ve Londra Din Hizmetleri Müşavirliği işbirliği ile bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara giden 92  kişilik kafile, dualarla uğurlandı.

Hafta sonunda Heathrow Havaalanı 2. terminalinde toplanan hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Diyanet Vakfı Direktörü Muhammet Kurt, hacı adaylarından bütün Müslümanlar için dua etmelerini istedi. İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya’dan bu yıl 135 kişinin hacı adayı olduğuna değinen Kurt, “Hacca gidecek olan kafilemizi Londra’dan uğurlamak üzere buraya toplanmış bulunuyoruz. Ben hepinize hoş geldiniz diyor, inşallah bu programın hayırlı olmasını diliyorum. Allah herkese o kutsal toprakları görmeyi nasip etsin. Hacı adaylarımızın sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde Hac görevlerini ifa ettikten sonra, yine sağlıklı bir şekilde dönmelerini temenni ve niyaz ediyorum” dedi..

Konuşmalardan ardından kafile, önce Mekke’ye ardından da Medine’ye gitmek üzere yola çıktı.

3 milyon dolayında Müslümanın yaşadığı Britanya genelinde ise her yıl ortalama 25 bin dolayında kişin Hac için Suudi Arabistan’a gidiyor. Başta Pakistan ve Bangladeş kökenli Asyalı Müslümanlar olmak üzere binlerce kişinin yerine getirmek için yola çıktığı

Hac İslamın beş şartından birisi ve ortalama iki hafta sürüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.