kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.907
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Mert Değirmendereli’nin yeni şarkısı ‘Salma’ çıktı

Mert Değirmendereli’nin yeni şarkısı ‘Salma’ çıktı
10.12.2020
0
A+
A-

LONDRA doğumlu Türk sanatçı Mert Değirmendereli yeni şarkısı ‘Salma’ ile dinleyicilerin karşısına çıktı.

Yıllar içerisinde başarılı işlere imza atan genç sanatçı, televizyon, müzik videoları, reklamlarda ve çeşitli projelere dâhil olarak yeteneğinden söz ettirdi.

2015 yılında İngiltere’nin önde gelen televizyon kanalı olan Channel 4 – E4’de ‘Cucumber & Banana’ dizisinde yer alan Değirmendereli, oyunculuk yeteneğine yanı sıra Jessie J, Pixie Lott, Yolande be cool, Ellie Goulding ve Vivienne Westwood gibi ünlü isimler ve markalar için de ayrıca dans etti.

Değirmendereli, sanatçı ismi ‘MERTDER’ olarak çıkarmış olduğu ilk şarkısı ‘Rampage’ sonrası, şimdi de ikinci şarkısı ‘Salma’ ile hayranlarının karşısına çıktı.

SALMA UĞURSUZ, ÇEKİCİ ŞARKI

Yeni şarkısı hakkında konuşan Değirmendereli, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Türk mirasımdan ve Ennio Morriconna sinematik yarışmalarından ilham alan sesleri kullanarak onlarla evlendirip, elektronik dünyasına getirdim. Salma uğursuz, çekici bir yol. Şarkının kalbi, Türk mirasıma ve Morricone’ye ima eden örneklenmiş bir vokal melodisi etrafında inşa ediştir. Bu nazik masumiyettir, bazen küstahça sizi yönlendirir, uğursuz sertliğe karşı yan yana gelir. Lirik ve melodik olarak sizi içinde çeker, sonra saldırır.’’

MERTDER (sessiz T), ağırlıklı olarak Londra kökenlerinden ilham alan, ancak Türk mirasının gölgesi olmadan elektronik dans müziğine karanlık ve heyecan verici yeni bir yorum.

Bu yıl içerisinde, Değirmendereli ilk kez çıkardığı diğer single parçası ‘Rampage’’ı piyasaya sürerek, Litvanyalı DJ Jaroska’yı festival devresinde birlikte gezdiği iki remix oluşturmaya teşvik ederek ilgi kazanmaya başardı.

Değirmendereli, ‘‘Londra, yıllar boyunca çeşitli türlere aşık olmam için mükemmel bir ortamdı. Müziğim bunlardan birkaçını alıp dans ediyor ama diğerlerinin hala orda olduğunu, ancak kamufle edilmiş, bulunmayı beklediğini gösteriyor’’ dedi.

MERTDER’den haberdar olmak için sosyal medya sayfalarından takip edin:

Instagram, Facebook, Twitter: @mertdermusic

Youtube: MERTDER

 

 

 

Yorumlar

  1. Çiçek pamukçu says:

    Harikasınız Mert bey, tebrik ederim. Başarılarınızın devamı ve çok daha ileri aşamalara gelmesi dileğiyle👏👏👏benim oğlumda Londra’da & Cambridge de who is charles Pam ( Çağrı Pamukçu)Sanat dünyasından😍