kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Londralı müzisyen Sezin Angelova’nın yeni şarkısı ‘Simya’ yayınlandı

Londralı müzisyen Sezin Angelova’nın yeni şarkısı ‘Simya’ yayınlandı
01.12.2020
0
A+
A-

Sezin Angelova

LONDRA merkezli caz vokalisti ve söz yazarı Sezin Angelova’nın ilk single’ı ‘Simya’ 29 Kasım pazar günü tüm dijital platformda yayınlandı. Yayınlandığı ilk gün İngiltere’nin önde gelen prestijli radyolarından Jazz FM’de Jez Nelson’ın programına dâhil olan ”Simya”, ileride oluşturulması planlanan nu-caz albümünün ilk teklisi niteliğini taşıyor.

Sezin, belirli şekillerde bir araya geldikçe duygusal ve entelektüel yoğunluğa ait bir dil oluşturan çeşitli cümleler yazmayı ve söylemeyi seviyor ve çıkan bu ilk single’ını şöyle tanımlıyor:

‘’Simya, her biri farklı derinliğe sahip birçok anlamı olan bir kelimedir. Türkçe’de simya; eski Afrika dilinde Tanrı’nın armağanı anlamına geliyor.  Eski simya sanatı, maddede ruhu aramaktır. Bu, bazılarını kırmayı başardığımız ve diğerlerini tekrarladığımız fraktal kalıp ve döngülerden oluşan yaşamlar aracılığıyla içsel dönüşüm uygulamamızdır. Bazı dönemler günümüzde olduğu gibi zorlu geçse de, bizi çokça tekamül ettirirler. Her bir döngüde; en özgün benliğimizde ustalaşmayı öğreniriz.

İşte bu şarkının teması, tekrar eden tüm iniş ve çıkışları olduğu gibi kabul etmek ve bundan bir yaşam enerjisi ve neşe yaratmaktır. Bu şarkı bize her anın kutsallığını hatırlatmak içindir, ve hepsi bu kadar.‘’

YENİ DÖNEM CAZ MÜZİSYENLERİNİN LOCKDOWN KOLLABORASYONU

Prodüktörlüğünü multi-enstrümantalist ve besteci Cömert Jomy Jai’in yaptığı şarkı, Londra’da yaşamakta olan birçok farklı ekolden caz müzisyeni bir araya getirdi. Yazılış, kayıt süreci ve video klibi de dahil olmak üzere, şarkının her aşaması karantina döneminde, evlerde tamamlandı.

Yetenekli müzisyen Cömert Jomy Jai, 2008 yılından bu yana Bestival, Mandrea, Wave-G-Treffen, KoKo, Jazz Cafe, Scala, Passing Clouds ve bir dönem işletmeciliğini yaptığı ORO Sahne gibi Londra underground caz ekolünün birçok tanınmış yerinde ve festivalinde performans sanatçısı ve prodüktör olarak yer aldı. Ayrıca birçok albüme müzisyen ve aranjör olarak katkıda bulundu. Kültürel kökenlerinin avangart etkileriyle caz, elektronik ve dünya müziğini harmanlayarak kendi özgün müziğini yaratıyor.

SİMYA VE DİĞER ÖZGÜN SESLER

Sezin ve Jomy, repetif ilerlemelerle mana bulan, ayrıca kulaklarına yerleşmiş tınıları da bünyesinde barındıran fütürist bir konsept yarattılar. Bu şarkılarda yaşadıkları farklı adreslerin kültürlerinden, deneyimlerinden, seslerinden ve rezonansından ipuçları bulmak mümkün. Herkesin içsel bir yolculuğa çıktığı bu dinamizm döneminde bu şarkıların yeni bir dönemin ilk temsilcilerinden olacağına inanıyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.