kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
STERLIN
40,7142
BITCOIN
$64.455
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
12°C
Pazar Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Londra’dan acı haber: 5 Toplum üyemiz Covid-19’dan hayatını kaybetti

Londra’dan acı haber: 5 Toplum üyemiz Covid-19’dan hayatını kaybetti
23.11.2020
0
A+
A-

İngiltere’de toplam koronavirüs vaka sayısı 1,5 milyona yaklaşmış durumda. Son açıklanan verilere göre, günlük vaka sayısı 20 bin civarında seyrediyor.

Toplam can kaybı da 54 bini aşarken, günlük ölüm sayısı 300’ün üzerinde olduğu belirtildi.

Londra Gazete’nin elde ettiği bilgiye göre, son iki haftada kesin olarak bilinen 5 toplum üyemiz koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybetti.

Koronavirüs salgının tüm dünyadaki pik yaptığı Mart ayından itibaren, Birleşik Krallık’ta Türkçe konuşan toplumun virüsle mücadelesini için seferber olan cami hocası Kıbrıs İslam CemiyetiBaşkanı Hüseyin Haşim El Bakayi ve Süleymaniye Camisi cenaze yöneticisi Muzaffer Bey, Londra Gazete’ye konuşarak Türkçe konuşan toplumda Covid-19’dan vefat edenler hakkında bilgi verdi.

Özellikle Mart ve Nisan aylarında İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar arasında Covid-19 kaynaklı ölümlerin oldukça yüksek olduğunu ifade eden El Bakayi, Londra Gazete’ye yaptığı açıklamasında, karantinaya rağmen İngiltere genelinde koronavirüs pozitif vakalarının hızlıca artmaya devam ettiğini söyledi.

El Bakayi, son iki haftada 3 Kıbrıslı Türk’ün koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, bir ay önce 2 Kıbrıslı Türk’ün vefat ettiğini de ekledi. El Bakayi şu açıklamayı yaptı: ‘‘Mayıs ayından bu yana virüs nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıs Türk olmamıştı, ancak bir ay önce iki vatandaşım virüse yenik düşmüştü. Ailelerin hassasiyeti ve acısından dolayı isimleri paylaşmıyoruz, bir ay önce virüsten dolayı hayatını kaybeden iki vatandaşlarımız erkekti ve biri henüz 48 yaşındaydı. Son iki haftada ise 3 vatandaşımız koronavirüsten dolayı vefat etti.  Acımız çok büyük, kurallara uyalım, tedbirleri elden bırakmayalım. Sağlık için, hepimiz için.”

Süleymaniye Camisi cenaze yöneticisi Muzaffer Bey ise geçtiğimiz hafta 1 Türkiye kökenli, 1’de Kıbrıs Türk toplum üyemizin koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Yeni tip koronavirüsün bulunduğu ortamda insandan insana hızlı bir şekilde yayılarak çok kısa sürede salgın haline geldiğini ifade eden Muzaffer Bey, ‘‘Dünya genelinde ve ülkemizde koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Belirtilere karşı dikkatli olma, temastan kaçınma, izolasyon ve korunmaya yönelik tedbirlere tam uyum hayati önem taşıyor’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.