kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4729
EURO
34,9500
STERLIN
40,6480
BITCOIN
$64.557
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Konsey’den charter sefer uçak ile ilgili açıklama

Konsey’den charter sefer uçak ile ilgili açıklama
24.06.2020
0
A+
A-

İNGİLTERE Kıbrıs Türk Dernekleri Konsey (CTCA) Başkanı Ertuğrul Mehmet, Salı akşamı İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a giden charter sefer uçak ile ilgili çıkan haberler hakkında Londra Gazete’ye konuştu.

Haberlerde yer alan ’64 kişi polis muhacerete takıldı ancak giriş yapamadılar’ ifadesinin doğru olmadığını belirten Konsey Başkanı, Salı akşamı gerçekleşen charter seferin İngiltere’de faaliyet gösteren başarılı tur operatörü Cyprus Paradise tarafından düzenlendiğini söyledi.

Konsey Başkanı Ertuğrul Mehmet, çok sayıda KKTC vatandaşın ve Birleşik Krallık’ta eğitim gören üniversite öğrencilerin İngiltere’de mahsur kaldığını hatırlattı ve KKTC Londra Temsilciliği, Eğitim Ataşesi, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konsey ve Cyprus Paradise ortaklaşa işbirliği yaparak toplam 7 charter seferin düzenlemesi için katkı koyduğunu ve bu vatandaşların KKTC’ye dönmelerini sağladıklarını ifade etti.

Ertuğrul Mehmet, bu uçuşun KKTC Dışişleri Bakanlığı ve KKTC Londra Temsilciliği tarafından düzenlenmediğini, özellikle Kıbrıs’ta oturma izni olan İngilizler için Cyprus Paradise tarafından düzenlendiğini söyledi.

Konsey Başkanı Mehmet Londra Gazete’ye şu açıklamayı yaptı:

“Kuzey Kıbrıs’ta Bakanlar Kurulu adaya kimlerin giriş yapabileceği konusunda kararlar üretiyor, son alınan karar doğrultusunda Kuzey Kıbrıs’ta oturma izni olan İngiliz vatandaşların girişi ile ilişkin karar alındı. İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi olarak İngilizlerle işbirliği yaparak oturma izni olan ve Kıbrıs’a dönmek isteyenler için bir listeye hazırladık, bu listeyi KKTC Londra Temsilciliğine ilettik ve Temsilcilik bu listeyi Kıbrıs’a gönderdi. Gönderilen listede bir tarama yapıldı ve listede ismi olan herkesin oturma izni kontrol edildi.”

6 KİŞİ MUHACERETE TAKILDI

Charter seferde yeterince yolcu sayısı olmadığından dolayı İngiltere’de mahsur kalan ve önceki uçuşlarda dönemeyen KKTC vatandaşlarına da fırsat sunulduğunu vurgulayan Mehmet, “Dün akşam adaya giden charter sefer uçakta 64 kişi değil sadece 6 kişi muhacerete takıldı. Gerekli prosedürler bizler tarafından yapılmıştı fakat Kıbrıs’a giden yabancıların oturma izinleriyle ilişkin bilgilerin Ercan havaalanına ulaştırılmadığını öğrendik. Ayrıca bu 6 kişinin oturma izni vardı fakat süresi dolmuştu, virüs nedeniyle tazeleme fırsatı bulmayan İngiliz vatandaşları bu nedenden dolayı polis muhaceretine takılmıştı. Lakin bu sorun kısa bir sürede çözüldü ve tüm yolcular karantina merkezine yerleştirildi” dedi.

Son dönem Kıbrıs’ta oldukça yankı yaratan ‘özel jet’ konusu, KKTC hükümet yetkilileri tarafından polis muhacerete “izin olmadan kimse giriş yapmasın” şeklinde sıkı bir emir verildiği öğrenildi.

OTEL ODALARI TEMİZ DEĞİLDİ

Konsey Başkanı Ertuğrul Mehmet, yolcuların karantina merkezi ile ilişkin bazı sorunlar yaşadığına değinerek şu ifadeyi kullandı, “Yolcuların birçoğu yol yorgunuydu, karantina merkezine ulaştırılmak için bir süre bekletildiler. Karantina merkezinde tüm yolcular için yeterince kapasite olmadığından dolayı bir kısmı bekletildi ve başka bir otele yerleştirildi. Ciddi bir hazırlıksız söz konusuydu, otel hazırlıklı değildi ve odaların bir kısmı temiz değildi.  Bu yorgunlukla çay kahve talep eden yolcular, arttı bir ücret ödemek zorunda olduklarını öğrendiler. Odalarına ayrı bir çaydanlık isteyenlere de aynı şey söylendi. Oysa bu yolcular zaten kendi karantina ücretlerini ödedi.”

Mehmet, bu yaşananların sorumlusunun kim olduğunu bilmediklerini fakat yolcuların karşılaştığı koşullar için Cyprus Paradise ile bunun üzerine gideceklerini vurguladı.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.