kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4925
EURO
34,8579
STERLIN
40,6942
BITCOIN
$61.143
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
12°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hoş Seda online konserini Ada Bebek’e adadı

Hoş Seda online konserini Ada Bebek’e adadı
15.06.2020
0
A+
A-

İstanbul’da yaşayan Esra ve Kemal Çelik çiftinin, SMA Tip, nadir görülen genetik hastalığa sahip kızları 10 aylık Ada’nın tedavi görmesi için yürütülen kampanya kapsamında, Londra’da internet üzerinden bir yardım konseri düzenlendi.

Geçen yıl 15 Ağustos’ta dünyaya gelen Ada bebeğe, 4 farklı tipi olan genetik SMA hastalığının en ağır olanı Tip 1 teşhisi konuldu. Hastalık zamanla, kaslarda güçsüzlüğe, yutma ve solunum problemlerine yol açıyor. Türkiye’de hastalığın ilerlemesini durduran Spinraza adlı ilacın kullanımı onaylandı. Anne Esra Çelik’e göre Ada bebek de bu ilaçtan 4 doz aldı ve aldığından bu yana hareketlerinde ilerleme gösterdi. Ancak bu tedavi mevcut durumu korumayı ve ilerlemesine engel olmayı sağlasa da, tam anlamıyla hastalığı iyileştirmiyor. SMA hastalığının tedavisinde yeni bir umut olan ve ABD’de ve Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlanan bir ilaç, SMA hastalarına yeni bir umut oldu. Zolgensma adlı ilaç 2 yaş altındaki çocuklara tek seferde, damar yoluyla veriliyor. Ancak ilacın fiyatı, 2.1 milyon dolar ve hastane masraflarıyla maliyet 2.4 milyon dolara yükseliyor. Çelik ailesi de tek kızları Ada’nın rahat bir şekilde nefes aldığını, oturduğunu, yürüdüğünü, koştuğunu ve diğer sağlıklı tüm çocuklar gibi yaşamına devam edebildiğini görmek istiyor.

ADA’YA UMUT OLMAK İÇİN

Ada’nın tedavisine gereken paranın toplanabilmesi için ailenin İngiltere’de yaşayan yakını Saniye Keelson, hayır işleri için yardım toplanan internet platformu Gofundme’de bir sayfa oluşturup, kampanya başlattı. Londra’da faaliyet gösteren Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi’nde, kampanyaya yardım için, Şef Dilde Adalı yönetiminde internet üzerinden bir program yaptı. Programın katılımcıları Türk Sanat Müziği’nden toplam 14 eser seslendirirken, Hoş Seda Grubu Başkanı Dilek Altunkaş, “Ada’ya umut olmak için böyle bir program gerçekleştirdik. Umarım, hep birlikte bağışlarımızla Ada’yı hayata bağlarız” dedi. Programa internet üzerinden bağlanan Ada bebeğin annesi, Esra Çelik de katılımcılara teşekkür etti ve “Umarım sesimizi sizin sayenizde daha çok kişi duyup, bu çemberi büyüterek Ada’ya umut olur. Umarım Ada bu tedaviyle sağlığına kavuştuğunda, burdan sizlere mesajlar iletecek” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.