kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
STERLIN
40,5210
BITCOIN
$62.194
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Ambulans uçakla Londra’dan Trabzon’a götürülen toplum üyemiz sağlığına kavuştu

Ambulans uçakla Londra’dan Trabzon’a götürülen toplum üyemiz sağlığına kavuştu
10.06.2020
0
A+
A-

İngiltere’de yaşayan ve kalp rahatsızlığı bulunan 67 yaşındaki toplum üyemiz Hasan Pala ambulans uçakla götürüldüğü Türkiye’de ameliyat edildi. Trabzon’da geçirdiği başarılı kalp ameliyatı sonrası hayata yeniden merhaba diyen Pala, “İngiltere’de biraz daha kalsam ölecektim. Devletim beni İngiltere’den ambulans uçak ile Trabzon’a getirdi. Burada sağlığıma kavuştum, devletimiz çok büyük” dedi.

Ailesiyle birlikte 35 yıldır Londra’da yaşayan 4 çocuk babası Hasan Pala’nın kalp kapağında sorun olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Londra’da 3 kez hastaneye giden Pala bir türlü sonuç alamadı.

Bu arada hastaneye gidip gelirken koronavirüse yakalandı. Bir hafta tedavi gören ve tekrar evine gönderilen Pala, İngiltere’deki doktorlara ne zaman ameliyat olacağını sorduğunda sürekli “Belli değil” yanıtı aldı.

Bunun üzerine konsolosluğa giden Pala, durumunu anlattı. Konsolosluk hemen Sağlık Bakanlığı’yla irtibata geçti. Türkiye’den gönderilen ambulans uçak, Pala’yı alarak, Trabzon’a götürdü. Bir süre karantina altına alınan Pala, önceki gün Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılan kalp ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

DEVLETİMİZ ÇOK BÜYÜK

Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Hasan Pala “Allah doktorlarımıza, devletimize zeval vermesin. İngiltere’de biraz daha kalsaydım ölecektim. Koronavirüsten dolayı doktorlar ameliyatımı yapmayıp beni bekletiyorlardı. Devletim beni İngiltere’den ambulans uçak ile Trabzon’a getirdi. Burada sağlığıma kavuştum, devletimiz çok büyük” dedi.

Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastanesi Kalp ve Damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr Sefer Usta, Pala’nın sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi: “Hastamız bize geldiğinde her 3 kalp kapağında bozukluklar vardı. Genel durumu bozulmaya doğru gidiyordu. Nefes almakta güçlük çekiyordu. Önce kalbine tedavi başlattık. Tedavi süreci sonrası hastanın 3 buçuk saat süren başarılı bir ameliyatla kalp Aort kapağını biyolojik kapak ile değiştik. Diğer bozuk olan kapakları ise tamir ederek sağlığına kavuşturduk”

HASTAMIZ İÇİN SEFERBER OLUNDU

Trabzon Sağlık Hizmetleri başkanı Op.Dr Yavuz Çakıroğlu  ise, “hastamızın İngiltere’de Türk konsolosluğuna başvurusu sonrası Sağlık bakanlığımız tarafından hastanın  Ambulans Uçak ile Türkiye’ye getirilmesi için hemen harekete geçti. Hasan Pala İngiltere’den Ambulans uçakla Ordu-Giresun  havalimanına getirildi .Bizler sağlık hizmetleri olarak hastamızı havalimanından ambulans ile  aldık ve yurt dışından geldiği için önce sağlık kontrolünden geçirmek üzere K.T.Ü Farabi hastanesine götürdük. Hastanede hastamıza  Koronavirüs testi yaptık ve test sonucu negatif çıktı. Test sonucu negatif çıksa da bir süre karantinada kalması için  yurda yerleştirdik. Daha sonra hastamızı karantinada kaldığı yurttan ambulans ile alıp Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastanesine getirdik. Kalp rahatsızlığı olan hastamıza Burada yapılan tetkikler sonrası tedavi başlattık. Tedavi sonrası başarılı ameliyat  ile hastamız sağlığına kavuştu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.