kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.171
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İsmail Kemal yarın son yolculuğuna uğurlanacak

İsmail Kemal yarın son yolculuğuna uğurlanacak
03.06.2020
0
A+
A-

Gazetemizin değerli yazarlarından, uluslararası ilişkiler uzmanı, akademisyen Dr. İsmail Kemal yaşamını yitirdi.

Kurulduğumuz günden itibaren yazdığı güncel köşe yazılarıyla “Düşünüyorum” köşesinden okurlarımıza ulaşan Dr. İsmail Kemal, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Pazartesi günü yaşama gözlerini yumduğu duyurulan Dr. Kemal, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan biriydi.

Kıbrıs Öğrenci ve Gençlik Federasyonu – KÖGEF kurucularından akademisyen İsmail Kemal, Kıbrıs’ın güneyinde yaşamını sürdürüyordu.

SİYASİLERDEN TAZİYE

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İsmail Kemal için mesaj yayımladı, Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, araştırmacı-yazar İsmail Kemal’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Tatar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “BRT yorumcularından, Kıbrıs gazetesi köşe yazarı İsmail Kemal’in ölümünü üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Uluslararası İlişkiler uzmanı Dr. İsmail Kemal’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Özersay’ın paylaşımı şu şekilde:

“Herkes ile seviyeli ve karşılıklı saygı temelinde ilişki kurabilen, derinlemesine okuyarak inceleyerek ona göre konuşan, zaman zaman yaptığımız sohbetlerde görüşlerinden ve bilgisinden çok yararlandığım uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. İsmail Kemal’i maalesef kaybettik. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm dostlarının başı sağ olsun. Bu ada için önemli bir kayıptır, nurlar içerisinde olsun…”

KKTC 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, İsmail Kemal’in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesaj yayınladı.

“Sevgili arkadaşımız, İsmail Kemal’ı kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. KÖGEF’in kuruluşundaki yoldaşlığımız yanı sıra, sonrasında da hep dost olduk. Yakınlarına, sevenlerine başsağlığı dilerim. Işıklarda uyusun.”

KIBRIS ÜNİVERSİTESİ ÜZGÜN

Kıbrıs Üniversitesi akademisyen İsmail Kemal’in vefatından dolayı derin üzüntüsünü ifade etti

Kıbrıs Üniversitesi ve Doğu Bilimleri Bölümü, Kıbrıslı Türk akademisyen İsmail Kemal’in ölümünden dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, “Başta Türk ve Doğu Bilimleri Bölümü olmak üzere Üniversitemiz İsmail Kemal`in ailesi ve akrabalarına başsağlığı diler. Öğrencileri ve meslektaşları onu her zaman sevgi ve saygıyla anacaktır.” dendi.

Üniversite tarafından bu gün İsmail Kemal anısına Bayraktar Camii’nde, kısa bir tören düzenlendi.

Açıklamada ayrıca, “İsmail Kemal, bölümümüzün açıldığı yıl olan 1992’den beri Özel Eğitim Elemanı olarak çalışmış kendini öğrencilerine adamış özel bir öğretmen ve çok sevilen bir meslektaşımızdı. Alçak gönüllüğü, nezaketi ve çalışkanlığı ile fark ediliyordu.

Katıldığı TV programlarında ve açık oturumlarda her şeyi ciddi bir akademisyen bakışıyla içten anlatıyordu, anlaşılır şeyler söylüyordu, sahtekar değildi, yalancı değildi, propaganda yapmıyordu, pembe tablolar çizmeye de çalışmıyordu…

İsmail Kemal 7 Temmuz 1954 yılında Lefkoşa`da doğdu.1973 yılından1978e kadar İstanbul üniversitesinde eğitim gördü. Türkiye’de öğrencilik yılarında öğrenci hareketlerine aktif olarak katıldı. Kıbrıs Öğrenci ve Gençlik Federasyonu – KÖGEF kuruluşuna da aktif olarak yer alıp kurucuları arasındadır. Kemal, Mehmet Ali Talat ve Ferdi Sabit Soyer’den sonra KÖGEF’in 3. Dönem başkanlığını yürütmüştü. Türkiye’de sıkıyönetim döneminde solcuların tutuklanmasının yoğunlaşması üzerine İstanbul’dan ayrılıp 1978 yılında Bulgaristan’a geçti. Burada Sofya Üniversitesi`nde Felsefe bölümünü bitirdi. Master ve Doktorasını tamamladıktan sonra 1988 yılında İngiltere’ye yerleşip eğitimine Londra Üniversitesi`nde “Uluslararası İlişkiler” ve “Sosyoloji” lisans diplomasıyla devam etti. Indianapolis Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans (ΜΑ), Sofya Üniversitesindeyse doktorasını (PhD) yaptı. Türkçe, Yunanca, İngilizce, Bulgarca ve Rusça biliyordu. İngiltere’de 2 yıl kaldıktan sonda 1990 da Kıbrıs’a dönüp AKEL ‘de profesyonel olarak çalıştı. Kıbrıs Üniversitesi Türk ve Ortadoğu Bilimleri Bölümü`nün açıldığı yıl olan 1992’den bu yana, bölümümüzde, Özel Eğitim Elemanı olarak çalıştı. Dil derslerinin yanı sıra ilgi duyduğu araştırma alanı olan modern Türkiye tarihi ile ilgili dersler verdi. Orta öğretimde Türkçe eğitimi ve sınav testlerinin hazırlanmasında Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaptı. Ayrıca Avrupa Hukuk Çerçevesinin planlanan Türkçe çevirisinde Dışişleri Bakanlığı ile çalıştı.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Dr. İsmail Kemal ebedi yolculuğuna yarın (Perşembe) günü saat 12.00’de Lefke Mezarlığında yapılacak törenle uğurlanacak.

Tören hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Kemal’in kız kardeşi Özgül Ezgin, törenin salgından korunma önlemlerine uygun olarak gerçekleşeceğini duyurdu. Özgül Ezgin’in mesajı şöyle:

“Bir süreden beridir mücadele ettiği hastalığına yenik düşen çok değerlimiz,  kardeşim İsmail Kemal’i sonsuz dinlenme yerine uğurlamak için yarın (4 Haziran 2020 ) saat 12:00’de, Lefke Mezarlığı’nda bir araya geleceğiz.

Cenaze töreninde, salgından korunma önlemlerine uygun olarak sosyal mesafenin korunmasıyla maske kullanımına özen gösterilmesini ve abimin son yolculuğunda sevenlerinin eşi, evlatları ve biz kardeşlerine eşlik etmesini arzuluyoruz.”

Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve acılı ailesine baş sağlığı dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.