kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4734
EURO
34,9533
STERLIN
40,6683
BITCOIN
$64.830
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Irkçı saldırılara bir tepki de Day-Mer’den geldi: Irkçılık en büyük virüstür

Irkçı saldırılara bir tepki de Day-Mer’den geldi: Irkçılık en büyük virüstür
01.06.2020
0
A+
A-

Amerika’da polisin diziyle boynuna basarak bir kişinin ölümüne sebep olmasının ardından başlayan protesto gösterileri devam ederken, ırkçılığa karşı okyanus aşırı protestolar ve kınama mesajları yayımlanıyor.

Siyahi George Floyd’un beyaz bir Amerikan polis tarafından canice öldürülmesine bir tepki de Türk ve Kürt Toplum Dayanışma Merkezi (Day-Mer)’den geldi.

“Irkçılık en büyük virüstür” başlığıyla yayımlanan bildiride, İngiltere’de de ırkçı saldırıların arttığına dikkat çekildi. Day-Mer tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Irkçılık en büyük virüstür!

ABD’de, 25 Mayıs günü polis, dakikalarca diziyle boğazına çöktüğü George Floyd’u bir çok insanın gözü önünde boğarak öldürdü. “Nefes alamıyorum” diye yalvaran ve polise karşı herhangi bir direnme dahi göstermeyen Floyd’ın öldürülmesi ülkede büyük tepkilere neden oldu.

Siyahlara karşı silah kullanmada ve öldürmede hiç tereddüt etmeyen ABD polisi, daha önce de çok sayıda siyah genci sokak ortasında ve gözaltında katletti. Bu cinayetleri işleyen polislerin cezalandırılmaması, polis teşkilatlarının içinde ve ABD hükümetlerinde var olan ırkçılığın boyutunu gözler önüne seriyor. George Floyd’ı öldüren polis önce korunmaya çalışıldı. Halkın tepkisi sonucu önce sadece görevden alınmakla yetinenler sonrasında tutuklamaya mecbur kaldılar. Halk tepki göstermezse, o polis hala ABD iktidarı tarafından korunacak ve görevde kalması sağlanacaktı.

ABD’nin hemen hemen tüm eyaletlerinde halk sokaklara çıktı. Koronavirüsün en çok etkili olduğu ülke olmasına rağmen halkın öfkesi sokaklara taştı. Irkçılığa ve saldırganlığa karşı büyük protestoların olduğu ülkenin bir çok eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi.

Yaşadığımız ülke İngiltere’de de benzer saldırılar ve ırkçılık artıyor. Bugüne kadar gözaltına alınarak öldürülen binden fazla kişinin katili olan polislerden hiç biri ceza almadı. Bu da İngiltere hükümetinin ve yargı sisteminin ne kadar ırkçı olduğunu göstermektedir.

Irkçılığın son kurbanı George Floyd için adalet talep edenlerle dayanışmak için İngiltere’de de ırkçılık çeşitli eylemlerle protesto ediliyor. Koronavirüs nedeniyle fiziksel mesafeler de korunarak eylemler organize ediliyor. Biz de DAY-MER olarak bu eylemlerde yerimizi alacağız.

Koronavirüsten daha tehlikeli olan ırkçılığa karşı tepkilerimizi ortaklaştırmak için DAY-MER’in çağrılarına kulak verelim. Irkçılığa karşı ortak ve örgütlü tepkilerimizi gösterelim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.