kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3203
EURO
35,1119
STERLIN
41,0551
BITCOIN
$70.992
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

KKTC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu Londra temaslarını sürdürüyor

KKTC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu Londra temaslarını sürdürüyor
24.01.2020
0
A+
A-

Dünyanın eğitim konusunda en ciddi fualarından biri kabul edilen , 146 ülkeden 800 firmanın katıldığı dev fuarda, çok sayıda standı ziyaret edip, bilgi alan Bakan Çavuşoğlu, Londra’da Türk dili ve kültürü okullarını da ziyaret ederek, sorunları yerinde gördü. Bakan ayrıca İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Eğitim Konsorsiyumu, İngiltere Türk Futbol Federasyonu ve Kıbrıs’tan gelen 11 öğretmen ile de görüştü.

Gezisinin ilk gününde basın toplantısı yaparak, görüşmeleri hakkında bilgi veren Bakan Nazım Çavuşoğlu, “Ülkemize ne götürebiliriz, neyimiz eksik, dünyada eğitimin geldiği noktalar ve vizyonu gördük” diyerek, soruları yanıtladı.

2010 yılında da Milli Eğitim ve Spor bakanıyken Londra’ya geldiğini ve birçok eksikliği tespit ettiklerini, binlerce okuma kitabı gönderdiklerini hatırlatan Bakan, eğitim teknolojileri fuarında dünyanın bu yönde nereye gittiğini gördüklerini ve Kıbrıs’a da buradan yenilikler taşıyacaklarını belirterek, şunları söyledi:

“Londra’da KKTC’den MEB bakanlarından ilk kez ben böyle bir fuara geldim. Dünyanın bu alanda en’leri burada, 146 ülkeden 800 firma katılıyor. Dünyanın eğitimini şekillendiriyor bu firmalar. Bu firmalarla iletişim kurmak, onların yaptığı eğitimle ilgili teknolojik gelişimleri, araçları görmüş olmak bizim vizyonumuza vizyon kattı.”

“Fuarda görüşmelerde asıl mesele müfredatların elektronik ortamda kullanılmasına yönelikti. Biz şu anda zaten Kıbrıs’ta elektronikleşme konusunda ve tam gün eğitimi de interaktif şekilde yapabilme noktasında bilgi sayar ağını daha güçlü, etkin kullanma noktasında büyük bir gayret araştırma içindeyiz. Birkaç ay önce ODTÜ’de de bir ekiple görüşmüştük. Burada bizi en çok etkileyen sistemlerin başında gelen kodlama ve robotik üretimler noktasıydı. Kodlama son zamanlarda dünyada trend bir sistemdir. Dünyanın geleceğini şekillendiriyor. Bakanlığımıza bazı programlar, yazıcılar almaya başladık. Vizyonumuzda vardı, ama dünyada dozajın bu kadar yüksek olduğunu görmek bizim de ne kadar doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemliydi. Hızlanmamız gerektiğini görmemiz açısından önemliydi. Dünyanın nereye yöneldiğini göstermesi açısından kıymetliydi. Bizim aslında yüzümüz doğru tarafta, adımları atmada yavaşız. Bunu gördük ve süratle yapmamız gerektiğini görmekten çok mutluyuz. Fuarın katkısı çok büyük oldu. Bundan sonra her yıl daha da teknik bir ekiple bu fuarın takipçisi olacağız. İlk gelen KKTC MEB da benim.”

Kodlama her yaşı kapsayacak. Bizde daha çok orta eğitimde görülürken, burada oyunlarla neredeyse 3 yaştan itibaren, yabancı dili öğretme noktasında, elektronik kodlama noktasında çok düşük yaşlarda eğitim programları tespit ettik. Oyunla dizayn edilmiş bir çok program gözlemledik. Bunların geri dönüşü bize olacaktır. Bunların bir kısmını Kıbrıs’a davet edeceğim. Eğiticilerin eğitimi ile ilgili de konularda yardım isteyeceğiz. Yabancı dil eğitimi konusunda burada bütün dünyaya üretilen filmler, oyunlar çok etkiliydi . Kodlamayı biliyoruz, ancak orta öğretimde gördüğümüz kodlamayı çok daha düşük yaşlara çekmeyi de bu fuar bize göstermiştir. Eğitim öğretim araçlarında çocukların kullandığı masa, iskemle konusunda bile dünyanın ne kadar ileri gittiğini , ergonomic dizaynlar yapıldığını gördük. Yabancı dil eğitimi konusunda bütün dünya için üretilen bazı film, oyunlar çoı etkileyiciydi. Her geçen gün ihtiyaçlar şekilleniyor, değişiyor. Biz de bu gayretin içersindeyiz ve geri kalmamak adına fuarları sürekli değerlendirmemiz gerekiyor. Buradaki dünyanın en eski, önde gelenlerinden biri.”

Çavuşoğlu İngiltere’deki temaslarının ardından Pazar günü Kuzey Kıbrıs’a dönecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.