kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

İşçi Partililerden gece

İşçi Partililerden gece
03.04.2012
0
A+
A-

isci_partililerden_geceİŞÇİ Partisi içinde aktif rol alan Türkçe konuşan üyeler tarafından oluşturulan ve profesyonel anlamda yaklaşık iki yıldır faaliyet gösteren ‘İşçi Partili Birleşik Güçler’in geçtiğimiz günlerde Edmonton’da bulunan Broad House’da düzenlediği gecede çok sayıda Türk ve İngiliz İşçi Partili biraraya geldi.

Yaklaşık 200 kişinin katılımıyla gerçekleşen gecede Hükümetin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kuzey Enfield Milletvekili Joan Ryan, Milletvekili Andy Love, Belediye Meclis Üyesi ve Hemel Hempstead Milletvekili adayı Ayfer Orhan, Joan McCartney (GLA), Haringey Belediyesi’nin toplum güvenliğinden sorumlu kabine üyesi Nilgün Canver, Enfield Belediye meclis üyesi Ahmet Karahasan, Milletvekili adayı Jayne Buckland ve Denise Heaclley hazır bulundu.

İşçi Partili Birleşik Güçler’in başkanlığını yürüten Yusuf Çiçek yaptığı açılış konuşmasında İşçi Partilileri bir çatı altında toplamaktan duyulan memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi:

‘İngiltere’de yaşayan etnik azınlıklar arasında yer alan toplumumuzun İngiliz politikasında aktif rol almalarının sağlanması en önemli faaliyet alanımızı oluşturmaktadır. İnsanlarımız artık seçim propagandalarında siyasi malzeme olarak kullanılmak istemiyorlar. Bu nedenle toplumsal duyarlılığımız her geçen gün artıyor. Bu hepimiz için sevindirici bir gelişmedir. Grubumuz içinde aktif rol alarak amacımıza ulaşmamızda katkı sağlayan çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim.’

Yusuf Çiçek’in ardından söz alan MP Joan Ryan ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasındaki izlenimlerini aktardı.

‘Türkiye’ye hayran kaldım. Özellikle Topkapı ve Kapalı Çarşı beni adeta büyüledi’ şeklinde konuşan Ryan, Türk Hükümeti’nin Kıbrıs konusundaki çözüm için istekli olduğunu vurgulayarak seçimlerden sonra adada önemli gelişmeler kaydedileceğine inandığını belirtti.

AYFER ORHAN DESTEK BEKLİYOR

Gecede söz alan diğer bir konuşmacı, belediye meclis üyesi ve Hemel Hempsteadbölgesi Milletvekili adayı Ayfer Orhan ise üç ayrı sendikaya üye olduğunu ve aktif görevler aldığını belirterek seçimlerden son derece umutlu olduğunu dile getirdi. En büyük rakibiyle arasında 180 oy farkı olduğuna dikkat çeken Orhan, seçim çalışmalarında herkesin desteğini beklediğinin altını çizdi.

Ayfer Orhan’dan övgüyle bahseden MP Andy Love ise Orhan’ın ardından yaptığı konuşmada, ‘İngiliz Parlamentosu’nda Türk asıllı bir milletvekili görmek istiyoruz. Lütfen Ayfer Orhan’a sizde sahip çıkıp, destekleyin’ dedi. Love ayrıca önümüzdeki Mayıs ayında gerçekleşecek olan Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde İşçi Partili Ken Livingstone’nun desteklenmesini arzu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yemek ve Piyanist Semih eşliğinde hoş vakit geçiren konuklar geç vakitlere kadar eğlendiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.