kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5976
EURO
34,7516
STERLIN
40,6345
BITCOIN
$63.511
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

3. Kıbrıs Türk Kültür Festivaline on binlerce kişi katıldı

Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi öncülüğünde düzenlenen 3. Kıbrıs Türk Kültür Festivaline on binlerce kişi katıldı.

Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde yer alan Donkey Lane Parkının ev sahipliği yaptığı 3. Kıbrıs Türk Kültür Festivali büyük bir başarıya imza attı. 30 Haziran Pazar günü saat 11.00’de başlayan festivale Kıbrıslısı, Türkiyelisi ve hatta farklı ülkelerden insanlar adeta akın etti. Henüz kırkı yeni çıkmış bebeğinden doksanına merdiven dayamış ulu çınarlarına kadar kadın erkek bir araya gelerek hem eğlendi, hem dinlendi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivale Londra içinden ve dışından katılan on binlerce kişi, festivalin başlaması birlikte alanı doldurarak festival bitinceye kadar unutulmaz bir gün yaşadılar.

Resmi bürokratların, yerel ve ulusal siyasilerin ve ayrıca toplum temsilcilerinin katılımıyla kesilen kurdele ile resmi açılışı yapılan festivalde sahne şovları, Kıbrıs yöresine özgü yiyecek ve içeceklerin satıldığı stantlar, çocuklar için lunapark, eşeğe binme ve şişme kale oyun alanları, toplumumuz için faaliyet gösteren kurum ve derneklerin stantları, ticari faaliyetler yürüterek toplum üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan firma stantları, Kıbrıs’tan gelen inşaat ve emlak firmalarının stantları oldukça ilgi gördü.

Londra’da faaliyet gösteren bazı hafta sonu Türkçe okullarının öğrencileri farklı aralıklarla çıktıkları sahnede hünerlerini göstererek hem büyük beğeni topladılar hem de kültürlerini yaşatmak için aldıkları eğitimin ne kadar faydalı olduğunu ispatlamış oldular.

Birleşik Krallık’ta kabare tiyatrosu denildiğinde akla gelen ilk isim olan Osman Balıkçıoğlu ise festivale özel hazırladığı mani ve deyişleri ile kendisini izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Festivaldeki sahne şovlarından bir diğeri ise tabii ki de konserler oldu; İngiltere’de yaşayan ses sanatçıları ve müzisyenlerin yanı sıra festival için Kuzey Kıbrıs’tan gelen müzik grupları festivale katılanları coşturdu.

KIBRIS LEZZETLERİNDE UZUN KUYRUKLAR

Festival alanında kurulan stantlarda satışa sunulan Kıbrıs’a özgü lezzetlerden tatmak isteyen binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Birbirinden özel ve lezzetli yiyecek ve içecekleri bir arada bulan katılımcılar hem karınlarını doyurdu hem de özledikleri lezzetlerle hasret giderdi.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER BU FESTİVALİ ÇOK SEVDİ

Çocuklar ve gençlerin yoğun olarak katıldığı festivalde herkes kendisine hitap eden eğlenceyi buldu. Çocuklar kurulan lunapark ve şişme kale oyun alanlarında doyasıya eğlenirken, gençler ise Mid Summer Ball sahnesinde çıkan DJ’lerin performansları ile coştu.

FESTİVALE ÖZEL EV KAMPANYALARINA YOĞUN İLGİ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği öncülüğünde Kuzey Kıbrıs’tan gelen inşaat ve emlak firmaları festivale özel kampanyalar yaptı. Yoğun ilgi gören firmalar, Kıbrıs’ta ev sahibi olmak veya yatırım yapmak isteyenlere projelerini anlatıp, özel fırsatlarını sundular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.