kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.926
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Enfield Belediyesi’nden ‘mezarlık yeri sorununa’ yönelik çalışma

Enfield Belediyesi’nden ‘mezarlık yeri sorununa’ yönelik çalışma

Enfield bölgesinde bir süredir devam eden mezarlık yeri sorununa ilişkin çözüm arayışları gündeme geldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, Enfield’te her topluluğun ihtiyacını karşılayacak şekilde mezar yerinin bulunmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Enfield Belediyesi bir süredir farklı topluluk ve dini grupların en büyük sorunlarından biri olan mezarlıklarda yer bulma sorununu çözmek için belediye sınırları içinde defin mekanı danışma sürecini başlatacak.

Topluluklar ve dini gruplara, kendilerine sağlanan hizmetlerin mevcut durumu ve onların ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığı sorulacak. Ayrıca toplulukların mezarlıklar ile ilgili beklentileri dinlenilecek.

AMAÇ; MEZARLIKLARIN ETKİLİ YÖNETİMİ VE UCUZLATILMASI

Enfield Belediyesi bölge sınırları içinde aracı kurumlar tarafından işletilen beş mezarlığı, daha ucuz ve etkili bir şekilde yönetebilmek için Ocak ayında tekrar belediye bünyesinde topladı.

Bu yeni yönetim kapsamında Enfield Belediyesi mezarlarda defin işlemleri, mezarlıkların bakımı, temiz ve düzenli tutulması ve mezar alanlarının hazırlanması gibi birçok alanda belediye sakinlerine hizmet veriyor.

YENİ MEZAR ALANLARI ARAŞTIRILIYOR

Enfield Belediyesi 2017 yılında Southgate Mezarlığını genişletmişti. Enfield Belediyesi belediye sınırları içindeki diğer mezarlıkları da genişletmeyi planlıyor ve yeni mezar alanları oluşturulmasının olanaklarını araştırıyor.

ÇALIŞKAN: “İYİ KALİTEDE HİZMET SUNULMASI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”

Enfield Belediyesi Lideri Nesil Çalışkan mezarlıklarda yer bulma zorluğunun birçok topluluk için sorun olduğunun farkında olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl belediye lideri olarak birçok topluluk ve dini grup temsilcisi ile bir araya geldiğini belirten Çalışkan, belediye olarak bu konuyu nasıl çözebilecekleri konusunda temsilciler ile fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Enfield’te her topluluğun ihtiyacını karşılayacak şekilde mezar yerinin bulunmasını sağlayacaklarını dile getiren Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu karşılıklı görüş alışverişi sayesinde mezarlıklarımızın yakın bölgelerde ve yeterli kapasitede olmasına sağlayacağız. Ayrıca belediye sakinlerimizin sevdikleri ile aynı mezara gömülmelerine olanak vereceğiz.

Tottenham Park Mezarlığı ile ilgili yürüttüğümüz ve benim de içinde yer aldığım son kampanya, yerel yönetimlerin mezar alanları konusunda aktif bir rol oynamasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Mezarlıklarımızın doğru yerde ve ulaşılabilir olması ve her türlü inançtan sakinimize en iyi kalitede hizmet sunması en önemli önceliğimiz.  Bu süreç bittikten sonra, Enfield Belediyesi öneriler kapsamında yeni bir mezar yeri bulacak ve bu mezar ‘Yerel İmar Planı’ kapsamına alınacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.