Site icon Londra Gazete

Civan Terbas, Westminster’da “Genç Milletvekili” seçildi

Birleşik Krallıkta parlamentosunda her sene 11 ila 18 yaş arası gençler arasında yapılan seçimlerle genç milletvekili seçiliyor. Gençlerin kendi aralarında oy kullanarak yapığı seçimlerde bu sene 1800 kişi oy kullandı.

Westminster’da 4 Mart ile 21 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan genç milletvekili seçimlerinde seçilen Civan Terbas, Westminster’da bulunan gençlerin sesi olacak. Civan Terbas ile birlikte seçilen ikinci kişi ise 16 yaşındaki Issac Saliu oldu.

Daha 13 yaşında olan Civan Terbas, St George’s Catholic Okulu’nda öğrenimine devam etmekte. Bu dönemde Birleşik Krallık Gençlik Parlamentosu’nda, gençlerin sıkıntılarını ve üretim arayışlarını parlamentoya taşımak için hizmet edecek olan Civan Terbas ve arkadaşı, Birleşik Kırallık’ta bulunan belediyelerle etkileşimle bulunarak, gençlerini sorunlarını meclise taşıyacaklarını aktardı.

Londra Gazete’ye konuşan Terbas, “Çok heyecanlı hissediyorum, gençlerin milletvekili olmak beni çok heyecanlandırdı. Bundan sonra sorunları olan gençlerle ilgilenmek ve onların sesi olmak için çok çalışacağım. Sürecin başından bu yana bana desteklerini esirgemeyen aileme çok teşekkür ederim” dedi.

 

Exit mobile version