kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
STERLIN
40,3408
BITCOIN
$64.411
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

“İngiltere PKK ve FETÖ’ye desteğini çek”

“İngiltere PKK ve FETÖ’ye desteğini çek”
07.05.2019
0
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Ali Mercan, Vatan Partisi İngiltere Temsilcisi Hayrettin Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Temsilcisi Ali Mercan 4 Mayıs, Cumartesi günü Londra’da Türkiye-İngiltere ilişkileri üzerine bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada İngiltere’nin Türkiye karşıtı terör örgütlerini himaye etmesine, Türk ve Müslümanlara yönelik ırkçı, ayrımcı politikalara karşı çıkılması istendi. İki ülke arasında karşılıklı yarar esasına dayalı ve uluslararası hukuka uygun ilişkilerin geliştirilmesi talep edildi. Mercan’ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şöyle:

LONDRA PKK VE FETÖ’YE DESTEĞİNİ ÇEK

“İngiltere PKK-FETÖ terör örgütlerinin özellikle himaye edildiği bir yerdir. PKK bütün Avrupa’da resmen terör örgütü olarak kabul edilmektedir. Ancak bu terör örgütü esnaftan para toplamakta, uyuşturucu ticareti yapmakta, gençleri zorla terörist eylemler için okulundan ayırıp dağa götürmektedir. Sözde Türkiye’nin müttefiki olan İngiltere ülkemize karşı her türlü bölücü ve yıkıcı faaliyeti desteklemektedir. İngiltere’de yaşayan bütün vatandaşlarımız, demokratik kitle örgütlerimiz, dış temsilciliklerimiz İngiltere’de faaliyet gösteren Türkiye karşıtı örgütlere karşı el ele mücadele etmeli ve resmi makamlardan da uluslararası hukuka uygun tutum talep etmelidirler.”

TERÖRİSTLERE DEĞİL TÜRKİYE’YE GÜVENİN

“Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği olarak bütün vatandaşlarımızı İngiltere’nin Türkiye’ye karşı adil davranması için gerekli adımları desteklemeye; İngiltere Hükümeti ve resmi kurumlarını Türkiye’nin içişlerine müdahale edecek tutumlardan kaçınmaya ve PKK-FETÖ gibi bölücü terör örgütlerine verdiği desteği derhal geri çekmeye çağırıyoruz!”

IRKÇILIĞA VE YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARŞI BİRLEŞELİM

“Bütün Avrupa’da olduğu gibi İngiltere’de de yabancı düşmanlığı, ırkçılık ağırlıklı olarak Türk ve Müslüman düşmanlığı şeklinde kendisini göstermektedir. Türk vatandaşlarının işsizlik oranı AB vatandaşlarına göre iki üç misli daha fazladır Ayrıca en ağır ve istenmeyen işlerde çalışmaktadırlar. Sosyal yardım alma mecburiyetine düşen vatandaşlarımız, Türkiye’deki mal varlıklarının incelenmesi ve cezalandırılmasıyla tehdit edilmektedir.”

“Avrupa’da yaşayan 5 milyon vatandaşımızı İngiltere ve AB’nin Türkiye karşıtı politikalarına karşı birleşmeye, haklarımız için mücadele etmeye ve dostluk ilişkilerini geliştirmeye çağırıyoruz!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.