Site icon Londra Gazete

Alevi gençlik Haci Bektaş Veli Şenliği’nde buluşacak

İngiltere Alevi Gençler Birliği’nin düzenlediği Hünkar Hace Bektaş-i Veli Gençlik Şenliği 27 Ekim Cumartesi tarihinde, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde gerçekleşecek.

‘O Ses Türkiye’nin sevilen yarışmacılardan Grup Zemheri ve Anatolian Collective gecede sahne alacak.

İngiltere’deki Alevi gençlerin yoğun ilgi duyduğu ve katılacağı Şenliğin biletleri £15’tan satışa sunuldu.

Hünkar Hace Bektaş-i Veli Gençlik Şenliği 19 Clarendon Road, Londra N8 0DD adresinde bütün gençlerin saat 18.30 itibarıyla katılımını bekliyor.

Hacı Bektaş Veli Gençlik Şenliği hakkında Londra Gazete’ye konuşan Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Yönetim Üyesi ve Gençlik Sorumlusu Dilan Güven şu açıklamayı yaptı:

“Hacı Veli Bektaş Gençlik Şenliği Alevi gençleri için büyük bir önem taşıyor. Bütün gençlerimizi Cuma akşamı gerçekleşecek olan şenliğe davet ediyoruz. Gençlerimizin kimlikleriyle ve kültürleriyle yeniden bağlanması gerekiyor, böylece gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabiliriz. Londra’da son zamanlarda muazzam bir şekilde suçlar işleniyor ve gençlerin çoğu çetelere karışıyor ve geçmiş yıllara göre ciddi bir artış görülmekte.

Gençleri sokaktan ve çetelerden uzak tutmak için gençlerimizi Cemevi’nde görmek istiyoruz. Uzun bir süredir Hacı Veli Bektaş Gençlik Şenliği için çalıştık, dolayısıyla bir çatı altında toplanmaya hedefliyoruz. Gençlerimiz köklerini bilmeli, birlik ve dayanışma içinde gençlerimizin geleceğini kurtarmak için elimizden geleni yapacağız.”

Exit mobile version