Site icon Londra Gazete

Enfield evleri bölmeye hayır dedi

Enfield Belediyesi, büyük evlerin daha küçük bir çok daireye dönüştürülmesini kolaylaştıran bir yasayı reddetti.

Yetkililer bölgede büyük ailelere uygun yeterince ev bulunmaması nedeniyle böyle bir karar alındığını söyledi.

Hükümet 2010 yılında çıkarttığı bir yasa ile normalde bir ailenin barınası için inşa edilmiş evlerin planlama izni almaya gerek duyulmadan mutfak ve banyoları paylaşacak altı farklı kişiye kiralanmasını mümkün hale getirmişti.

Şu anda Enfield’de bu gibi evden bir çok daireye dönüştürülen konutlar bulunuyor. Belediye yetkilileri bu tip ikametlerin trafik problemlerine ve suçlarda artışa neden olabildiğini düşünüyor.

Enfield Belediyesi çevreden sorumlu kabine üyesi Chris Bond ‘’Bu tip bölünmüş ikamegahlar ev sahiplerinin kira gelirlerinin artmasını sağlıyor ancak yine de bu durumu kontrol altında tutmalı ve halkımıza ihtiyaçlarına uygun konut sunabileceğimize emin olmalıyız’’ dedi.

Bond sözlerine ‘’Bu konuda anketler yaptık ve ankete katılanların %90’ı bu konudaki kararımızı destekledi’’ diyerek devam etti.

Toplumlar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın yayınladığı bir rapor birden fazla kiracı barındıran evlerin suç artışına neden olduğunu, gürültü kirliliğini artırdığını ve toplumu rahatsız ettiğini ortaya koymuştu.

Hükümet ayrıca bu tip konutların park problemlerine neden olduğunu, sağlık ve eğitim sistemlerinde aksamaları artırdığını ve genel olarak içinde bulundukları bölgenin yaşam tarzını değiştirdiğini ortaya çıkardı.

Exit mobile version