kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
STERLIN
41,0433
BITCOIN
$70.372
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

KKTC çağırıyor, ama geri göndermiyor!

KKTC çağırıyor, ama geri göndermiyor!
03.08.2018
0
A+
A-

LONDRA doğumlu 17 yaşındaki Ramadan Horozoğlu, 3 Ağustos Cuma sabahı Ercan havalimanından çıkış yapamadı.

Ercan Havalimanındaki yetkililer 18 yaşından küçük olmasına rağmen, Horozoğlu’nun askerlik sorunu olduğunu ve çıkış yapmaması gerektiğini iddia etti.

İddialara karşı çıkan Horozoğlu Ercan’dan çıkış yapamadı.

Annesi Ülfet Horozoğlu ile birlikte uçağını kaçıran Ramadan Horozoğlu, havalimanından ayrıldıktan sonra Asal Şubeye gidip gerekli işlemleri yapmak zorunda kaldı.

Ayrıca, aile tekrar bilet aldı ve Horozoğlu ailesine bu 500 pounda mal oldu.

Uzun yıllardır yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin askerlikle ilgili sorunları giderek artıyor.

Yurt dışında yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk’ün Asal Şube işlemleri konusunda sorunlar yaşıyor. 17 yaşındaki Horozoğlu gibi çoğu zaman havalimanından çıkamayan ve Asal Şube’ye gitmek durumunda kalan birçok gencimiz bulunmakta.

17 yaşındaki gencin annesi Ülfet Horozoğlu konu ile ilgili Londra Gazete’ye açıklamalarda bulundu:

“Oğlum henüz 18 yaşında olmamasına rağmen askerlikten dolayı Ercan’dan çıkış yapmasının mümkün olmadığı söylendi. Yetkililer bu konu ile ilişkin yasal maddeleri belirtmemesine rağmen 18 yaşında olmasının gerekli olmadığı ve bu yıl içerisinde 18 yaşında olacağı için askerlik için gereken işlemlerin yapılmasının şart olduğu iddia etti.

‘ASKERLİK GENÇLERE SORUN’

Yurt dışında doğan gençler askerlikten dolayı hala sorun yaşıyor, oğlum KKTC’ye üç hafta önce giriş yaptığında böylesi bir gerekçeyi yetkililer belirtmek zorundaydı veya bizim gibi ailelere en azında havalimanında gerekli bildirimler verilmeli.

‘ERCAN’DA ASAL ŞUBE BİLE YOK’

Sonuçta biz bu konuda yeterince bilgi sahibi değiliz ve yetkililer bu konuda gerekli sorumluluklarını yerine getirmiyor. KKTC yetilileri bu konu için gereken özveriyi göstermedi bu nedenden dolayı ciddi bir bilgi kirliliği söz konusu. Bu ilk kez bizim başımıza gelmiyor, havalimanında işlem yapılabilecek bir Asal Şube ofisi bile yok” dedi.

Yurt dışında doğup büyüyen gençler askerlikten dolayı sorun yaşamaya devam ediyor. Bu gençlere birçok KKTC hükümeti tutulmayan sözler verdi fakat askerlikle ilgili yasalar konusunda bir bilgilendirme faaliyeti gerçekleşmedi.

Askerlikten dolayı çok sayıda yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin zaman zaman havalimanından çıkışı engelleniyor.

Gelmiş geçmiş KKTC hükümetleri farklı vaatlerde bulundu ama hala havalimanında işlem yapılacak bir Asal Şube Ofisi bile yok.

Kısa bir süre önce KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, özellikle yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk gençlere yönelik memlekete dönmeyi teşvik edecek bir projenin içeriğini açıklamıştı. Buna rağmen yurt dışında yaşayan gençlere hala sahip çıkılmıyor.

KIBRIS’A TATİLE GİDEN GENÇLER DİKKAT

Kuzey Kıbrıs’a gidecek olan gençler özellikle askerlik konusuna dikkat etmeli. Şu an 17 yaşında olan ama 2018 yılında 18 olacak olan gençler eğer Kuzey Kıbrıs’a gidecekse, ASAL Şube’yi ziyaret edip gerekli işlemleri yapmalı. Aksi takdirde Ercan’dan çıkış yapamayacak.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.