kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
STERLIN
41,1477
BITCOIN
$70.812
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

15 Temmuz Londra’da anıldı

15 Temmuz Londra’da anıldı
16.07.2018
0
A+
A-

Uluslararası Demokratlar Birliği İngiltere (UID UK), 15 Temmuz 2016 yılında Türkiye’de yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşları anmak amacı ile Londra merkezinde bulunan Parlamento Meydanı’nda bir program düzenledi.

Düzenlenen etkinlikte Anadolu Ajansı tarafından sağlanan 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylara ait bazı fotoğraflar sergilendi.

UID UK Başkanı Erdal Yetimova yaşanan olaylarda şehit olan vatandaşların acısını hala çok taze olduğuna belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. FETÖ terör örgütünün hain planlarına izin vermeyen halkımızın bu darbe girişimine izin vermediğini birlikte gördük. FETÖ terör örgütünün yaptığı saldırıyı tüm dünyaya duyurmak için bugün hazırlanan bildirileri dağıtıp kendilerine aynı zamanda yaşanan süreçle ilgili bilgiler veriyoruz. Yaşanan bu üzücü olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.”

Törende yapılan basın açıklamasında özetle şu bilgiler paylaşıldı:

“15 Temmuz 2016 günü tüm dünyada milyonlarca insanın şahitlik ettiği gibi, Türk halkı, FETÖ terör örgütü tarafından planlanan ve organize edilen darbe girişimine karşı cesur ve muazzam bir direniş sergiledi.

Bu terör örgütü, Türkiye’deki önemli ulusal güvenlik kurumlarına sızmış ve bu korkunç gecede ülke çapında öngörülemeyen şiddet uygulamıştır.

Türkiye halkı, onlara karşı işlenen tüm şiddet ve provokasyonlara rağmen barışçıl bir şekilde direnerek, demokrasi ve medeni haklarını her şeye karşı korudu. O gece 250 insanımız şehit oldu, binlercesi de yaralandı.

Avrupa’da da Türk kökenli insanlar ve Türkiye dostları, Türk temsilcilikleri önünde demokratik halk iradesi, özgürlük ve Türkiye’nin bağımsızlığı için ayağa kalkarak, bu zor zamanda Türk halkı ve demokratik seçilmiş hükümeti ile dayanışma içerisinde olduğunu gösterdi.

 

Mesaj açıktı: Halkın iradesinin yasadışı gasp yoluyla iktidarı ele geçirmeye çalışan ve küçük bir grubun yararına demokratik kurumları baltalayanlar hiçbir zaman geçerli olmayacaktı.

Bu büyük darbe girişiminden bu yana son iki yılda, Türkiye tarihi dönüşümlere uğradı. En son geçtiğimiz ay yapılan genel ve başkanlık seçimlerinde Türk halkı %90`lara varan bir oranda seçime katılımla demokratik sisteme olan inancını bir kez daha gösterdi.

Türk demokrasisinin büyük dönüşümünün bu önemli anlarında, barış ve özgürlüklere saygılı tüm uluslararası kuruluşların Türk halkının demokrasiyi ve demokratik sistemi savunma kararlılığını takdir etmesini bekliyoruz.”

Üzerinde 15 Temmuz’da hayatını kaybeden 250 vatandaşın resimlerinin bulunduğu fotoğraflar balonlara bağlanarak tören konuşmasında yapılan basın açıklamasının ardından Parlamento Meydanı’nda havaya bırakıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.