kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3588
EURO
34,7003
STERLIN
40,5714
BITCOIN
$58.749
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
18°C
Cumartesi Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Ortak aday ortada kalır

Mustafa Sarıgül İngiliz Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak adaya karşı olduğunu söyledi.

Ortak aday ortada kalır

sarigul londra 2Adı CHP Liderliği için geçen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin(Centre for Turkey Studies-CEFTUS –) Londra’da düzenlediği bir toplantıda konuştu. Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Parti’li milletvekili Keith Vaz’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Türkiye gündemine yönelik değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde siyasi partilerin ilk turda ortak aday belirlemesine karşı olduğunu ifade etti.

“Çatı aday zaten ikinci turda oluşuyor. Birinci turda her siyasi parti kendi adayını göstermesi lazım. Görüşlerini, düşüncelerini kamuoyuyla paylaşması lazım. Ülkemizde ortak aday ortada kalır. Ortak adayın sahibi olmaz. Ortak adaya kimse destek vermez” diyen Sarıgül her siyasi partinin kendi adayını çıkarması gerektiğine inandığını belirtti. Sarıgül bu konudaki değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “MHP’nin seçmeni farklıdır, BDP’nin seçmeni farklıdır, CHP’nin seçmeni ayrıdır. Her siyasi parti kendi adayını çıkarmalı. O aday kendi görüşlerini, düşüncelerini, yapacaklarını, Türkiye’yi hangi noktaya cumhurbaşkanı olarak taşırsa bunları aktarmalı. Zaten ikinci tura kaldığı zaman, ikinci turda o bahsettiğimiz çatı aday olayı rahatlıkla oluşabiliyor”
sarigul londra 3Avam Kamarası’nın 11 Numaralı Komite odasında gerçekleşen ve salonun hıncahınç dolduğu toplantıda CHP’nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin görüşlerini de aktaran Sarıgül,  Deniz Baykal’ın aday gösterilebileceği yönündeki haberleri, “Ne kadar zor bir soru. Ben Deniz Baykal’la genel başkanlık mücadelesi vermiş bir arkadaşınız olarak, izin verirseniz bu sorunun takdirini CHP Genel Merkezi’ne bırakıyorum” sözleri ile yanıtladı.

Sarıgül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında oy kullanacak Türk vatandaşlarının oylarının uçaklarla Türkiye’ye götürülerek Ankara’da sayılacak olmasının da kabul edilemeyeceğini söylerken oyların Konsoloslukta kendi parti temsilcilikleri tarafından sayılması gerektiğini savundu.

Mustafa Sarıgül bir başka soru üzerine de, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak girdiği 30 Mart yerel seçimlerinde sandıklara sahip çıkamadıkları için kaybettiklerini öne sürdü. CHP’nin sandıklarda yeteri kadar örgütlenemediğini savunan Sarıgül, Erdoğan’ın yüzde 24 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak “Biz yüzde 40.5 oy aldık. Ama belediye başkanı değiliz. Böyle bir sistem olabilir mi? Bir iktidar sandıklardan korkmuyorsa, sandıkta hile yapmadıysa ‘o zaman sayım tekrar yapılsın’ diyebilirdi. Niye sayımı tekrar istemediler? Çünkü, ne yazık ki sandıklarda bilgisayar ortamında…İtiraf ediyorum ki CHP’li arkadaşlarım da sandıkları yeteri kadar koruyamadılar. Önümüzdeki seçimlerde sayın Genel Başkan ile konuşuyoruz. Yeni baştan bir örgütlenme sistemi olacak. Her sandıkta 4 arkadaş bulunacak. Sandıklara sahip olunamadığı sürece 500 kere de seçim yapılsa sonuç değişmez. Mutlaka sandıkları korumamız lazım. Oyların nasıl verildiği önemli ama nasıl sayıldığı da önemli” dedi.

Mustafa Sarıgül’e dün gün içerisinde de İngiliz Parlamentosu’nda çeşitli görüşmelerde bulundu. Lordlar Kamarası’nın en kıdemli üyelerinden Lord William Wallace ve  İşçi Partili milletvekili Stephen Twigg ile öğle yemeğinde biraraya gelen Sarıgül, CEFTUS Direktörü İbrahim Doğuş ile birlikte Parlamento Başkanı John Bercow’un verdiği açılış resepsiyonuna katıldı.Sarıgül’e İngiltere ziyaretinde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nünde aralarında bulunduğu kalabalık bir grup eşlik ediyor.

Mustafa Sarıgül İngiliz Parlamentosu'nun açılış resepsiyonunda Gölge Maliye Bakanı Ed Balls ile bir süre sohbet etti.

Mustafa Sarıgül İngiliz Parlamentosu’nun açılış resepsiyonunda Gölge Maliye Bakanı Ed Balls ile bir süre sohbet etti.

 

Sarıgül İşçi Partili milletvekili  Stephen Twigg ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Sarıgül İşçi Partili milletvekili Stephen Twigg ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.