kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4350
EURO
34,6156
STERLIN
40,5140
BITCOIN
$57.071
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
15°C
LONDRA
15°C
Hafif yağmur
Perşembe Hafif yağmur
14°C
Cuma Az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Seçmen sayısı şimdilik 76 bin

Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İngiltere’de seçmen kayıtlarına ilgi düşük

Seçmen sayısı şimdilik 76 bin
05.06.2014
0
A+
A-
Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde İngiltere’de seçmen kayıtlarına ilgi düşük

Türkiye sandık başında

İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının ilk kez oy kullanacağı Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar devam ediyor.

Vatandaşların, 1.turu 2-3 Ağustos günlerinde, 2.turu ise 17-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan seçimlerde oy kullanmak için adres beyan kayıtları da sürüyor.

Yurtdışındaki TC seçmeni

Bu yaz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verebilecek TC vatandaşları

Öte yandan Gurbetin Oyları sitesine göre bugüne kadar 76 bin dolayında kişinin adres beyanında bulunarak seçimlerde oy kullanma hakkına sahip olduğu kaydedilirken, Yüksek Seçim Kurulu adres beyanı için henüz bir son tarih belirlemediği için bu sayının artması bekleniyor.

Söz konusu rakam genel beklentilerin altında. Zira 2011 nüfus sayımı sonuçlarına göre İngiltere’de yaşayan Türkiye doğumluların sayısı 91 bin 115 kişi olarak belirlenirken, başta Londra Başkonsolosluğu ve Home Office olmak üzere farklı kurumların projeksiyonları bu rakamın 350 binden fazla olduğunu gösteriyor.

Başkonsolosluğa İngiltere’de yaşayan 170 bin dolayında Türk vatandaşı, herhangi bir işlem için kayıt yaptırırken, çifte vatandaş statüsüne sahip Türk vatandaşlarının sayısı ise 70 binin üzerinde.

Nüfus sayımı Türkiye doğumluların 59,596’sının başkent Londra’da yaşadığını gösteriyor.

Bu kentte yaşayan Türkiyelilerin en kalabalık olduğu bölge 13 bin 968 kişi ile Enfield olurken burayı sırasıyla 10 bin 096 kişi ile Haringey, 8 bin 982 kişi ile Hackney, 3 bin 777 kişi ile Islington ve  3 bin 279 kişi ile Waltham Forest izliyor.

sayilarADRES BEYANI KAYITLARI SÜRÜYOR

Türk vatandaşları seçimlerde oy kullanmak için Başkonsolosluğun internet sayfasındaki adres beyan formunu doldurarak, nüfus cüzdanlarının önlü arkalı fotokopisiyle beraber Başkonsolosluğa göndermek suretiyle adres beyanı yapabilecekler.

Aynı aileden en  fazla 7 kişinin adını yazabileceği beyan formlarını sadece aile reisinin  imzalaması  yeterli olacak.

Ayrıca oy kullanma yeterliliğine sahip kişiler, adres beyanlarını, herhangi bir randevuya ihtiyaç duymadan, bizzat Başkonsolosluğa başvururak teslim edebilecekler.

Londra Başkonsolosluğu’nun tek bir merkezden yapılması planlanan seçimler için yer arayışı da sürüyor.

Posta yoluyla oy kullanılamayacak olan seçimler için vatandaşların bizzat belirlenecek seçim merkezine gitmesi gerekiyor.

Konsolosluğun, 2 gün sürecek oy verme işlemleri için YSK’ya, aralarında Kensington’da bulunan Olympia Centre’ın da bulunduğu bazı merkezleri önerdiği öğrenilirken, bu konuda son kararı YSK verecek.

YURTDIŞINDA 3 MİLYON DOLAYINDA SEÇMEN

YSK’nın kesinleşmeyen kayıtlarına göre yurtdışında yaşayan 2 milyon 836 binin üzerinde Türk vatandaşı oy kullanacak.

Seçime katılımın en yüksek olacağı ülke 1 milyon 380 bin kişi ile Almanya olurken, 382 bin dolayında seçmen ile Fransa grubetçilerin en çok oy kullanacağı ikinci Avrupa ülkesi konumunda. Bu ülkeleri sırasıyla Hollanda, Belçika, ve Avusturya izliyor.

İngiltere seçime katılacak Türk vatandaşlarının en çok yaşadığı 9.ülke.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.