kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
STERLIN
40,9321
BITCOIN
$69.912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kazanan meclis üyeleri bir arada

Geçen hafta yapılan yerel seçimlerde toplumlarımızdan seçilen belediye meclis üyeleri, Londra Gazete’nin düzenlediği bir gecede ilk defa bir araya geldi.

Kazanan meclis üyeleri bir arada
31.05.2014
0
A+
A-
Geçen hafta yapılan yerel seçimlerde toplumlarımızdan seçilen belediye meclis üyeleri, Londra Gazete’nin düzenlediği bir resepsiyonda ilk defa bir araya geldi.

Seçilen meclis üyeleri

Enfield, Haringey, Hackney ve Islington’daki seçim bölgelerinden zaferle çıkan üyeler, Türkiye’nin Londra büyükelçisi Ünal Çeviköz, KKTC temsilcisi Oya Tuncalı ile birçok dernek ve sivil toplum örgütü temsilcisiyle ile birlikte Green Lanes’deki Kıbrıs Toplum Merkezi’ndeki geceye katıldı.

22 Mayıs Perşembe günü yapılan seçimlerde Türk, Kıbrıslı Türk ve Kürt toplumlarından toplam 83 aday belediye meclis üyeliği için yarışmış, 32 aday kazanmıştı.

Emine İbrahim, Peray Ahmet ve Jansev Jemal

Meclis üyeleri Emine İbrahim, Peray Ahmet ve Jansev Jemal

Güney Doğan Doğan Delman

Meclis üyeleri Güney Doğan ve Doğan Delman

Gecede kısa bir konuşma yapan Ünal Çeviköz, rekor sayıda adayın zaferle çıkmasının toplumun İngiltere’yle ne kadar bütünleştiğini gösterdiğini ifade etti.

Oya Tuncalı ise “gibi birlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz zaman bu bizim siyasi gücümüz oluyor, çok önemli bir gücümüz oluyor” dedi.

Turgut Esendağlı Yasemin Brett

Enfield meclis üyeleri Turgut Esendağlı ve Yasemin Brett

Jansev Jemal Ahmet Öykener

Enfield meclis üyeleri Jansev Jemal (sağdan üçüncü) ve Ahmet Öykener (sağdan ikinci)

Gecede ayrıca en deneyimli üye sıfatıyla Doğan Delman, en genç üye olarak da Güney Doğan düşüncelerini ifade ettiler.

Enfield’da Highlands bölgesini temsil eden Muhafazkar Partili Delman, “Ben mutluyum çünkü iki kişi olarak yola çıktık – bir İşçi Partisinden, bir de Muhafazakar Partiden – ve şu anda 32 olduk,” diye konuştu.

Ali Bakır Turgut Esendağlı

Meclis üyeleri Ali Bakır ve Turgut Esendağlı

İşçi Partisinin Enfield Lower Edmonton temsilcilerinden olan Doğan ise bu kadar yeni üye ile bir aya gelmekten mutluluk duyduğunu, toplumlarımızı en iyi şekilde temsil edeceklerini inandığını söyledi.

22 MECLİS ÜYESİ KATILDI

Doğan Delman’ın yanı sıra Enfield’da muhfalefette kalan Muhafazakar Parti’den seçilen Ersin Çelebi de geceye katıldı.

Ali Gül Özbek Makbule Güneş Ayşegül Erdoğan

Meclis üyeleri Ali Gül Özbek, Makbule Güneş ve Ayşegül Erdoğan

Nesimi Erbil Ersin Çelebi

Meclis üyeleri Nesimi Erbil ve Ersin Çelebi

İktidarı bir dönem daha elinde bulunduran İşçi Partisinden ise Ali Bakır, Yasemin Brett, Nesimi Erbil, Turgut Esendağlı, Suna Hürman, Jansev Jemal, Ahmet Karahasan, Ayfer Orhan, Ahmet Öykener ve Haydar Ulus hazır bulundu.

Haringey’den ise İşçi Partili Peray Ahmet, Ali Demirci, Makbule Güneş, Emine İbrahim ve Ali Gül Özbek ile Hackney’den Feryal Demirci ve Mete Çoban, Islington bölgesinden seçilen İşçi Partili Kürtler temsilcilerinden Ayşegül Erdoğan da geceye katılanlardandı.

ÇEVİKÖZ: ‘BU HATIRAYI GÖZLERİMİN ÖNÜNE GETİRECEĞİM’

Ünal Çeviköz

Türkiye Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz

Büyükelçi Çeviköz, gecede şöyle konuştu: “Bu başarı da sizin bu toplumda ne kadar kendinizi ne kadar kabul ettirdiğinizi göstermesi açısından önemlidir.

“Demek ki Türkiye’den gelen, burada doğup büyüyen ve toplumuz temsil eden vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve Türkiyeliler artık kendilerini bu topluma iyice entegre edebilmişler ve bu toplumun birer saygın bireyi haline gelmişler.”

Nilgün Canver Mutallip Ünlüer

Nilgün Canver (soldan ikinci) ve Mutallip Ünlüer

Oya Tuncalı

KKTC Londra temsilcisi Oya Tuncalı

Görev süresinin Haziran’da sona ereceğini hatırlatan Çeviköz, “İleride Birleşik Krallık parlamentosunda aranızdan bir tanenizin veya başka toplumuzundaki temsilcilerden bir tanesinin seçilmiş olduğunu duyduğum zaman da bugün bu yapmış olduğum konuşmanın ve bugün sizlerle birlikte olan bu beraberliğimizin hatırasını gözlerimin önüne getireceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

TUNCALI: BUNDAN SONRAKİ GÖREVİNİZ ÖNEMLİ

KKTC temsilcisi Oya Tuncalı ise meclis üyelerinin önemli işler yapacağına inandığını söyledi: “Bundan sonra tabi ki önümüzdeki günlerde seçimler hangi partiden kazanmış olursa olsun adaylarımız belediyelerde gayet güzel görevlerde bulunacaklar.

“Onların bu görevlerde bulunması toplumumuz için, ülkelerimiz için çok büyük bir başarıdır. Kendilerin burada ortak ortak değerlerimizle menfaatleri doğrultusunda bir arada kaynaşarak sorunlarımız üzerinde işbirliği içerisinde davranacaklarını inanıyorum.”

Tuncalı, geceyi hazırlayan Londra Gazete’ye ve yöneticilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Güney Doğan Mete Çoban

En genç meclis üyeleri Güney Doğan ve Mete Çoban

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.