kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5474
EURO
34,9987
STERLIN
40,8529
BITCOIN
$63.840
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kıbrıs’ta Rumlar eşitliği hazmedemiyor

Kıbrıs’ta Rumlar eşitliği hazmedemiyor
20.05.2018
0
A+
A-

 

Binali Yıldırım.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs’ta Rumların hâlâ Türklerle siyasi eşitliği hazmedemediklerini kaydetti.

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs’ta Rumların hâlâ Türklerle siyasi eşitliği hazmedemediklerini vurgulayarak, “Hidrokarbonlar konusu da Rumların dar görüşlü yaklaşımlarının bir başka örneği. Tüm ada onlarınmış gibi hareket etmeyi sürdürüyorlar. Kıbrıslı Türklerin haklarını görmezlikten geliyorlar. Türkiye, hem Kıbrıslı Türklerin hem de Doğu Akdeniz’de kendi haklarının korumaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Türk-Yunan ilişkilerindeki gerginliğin başlıca kaynağının,  Yunanistan’ın  Ege’yi tümüyle Yunan denizi sayıp Türkiye’nin yasal hak ve çıkarlarını görmezden gelen anlayışının  olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Gerginliğin giderilmesi sadece Türkiye’nin çabaları ile sağlanamaz. Ortak çıkar,  durumların sakin olmasıdır. Medya dahil Yunan tarafından sorumlu ve olgun bir tavır takınmasını bekliyoruz” dedi. Sürekli bir diyaloğun da gerginliğin yumuşamasına katkıda bulunacağını belirten Başbakan Yıldırım “Başbakan Aleksis Çipras ile yakın çalışma ilişkimiz var. Halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, önyargıların aşılmasına katkıda bulunacaktır. Bizi  ayıran değil, turizm ve ulaştırma gibi  ortak ilgimizin bulunduğu konulara odaklanmalıyız” diye konuştu.

KIBRIS’TA RUMLAR EŞİTLİĞİ HAZMEDEMİYOR

Kıbrıs’ta Rumların hâlâ Türklerle siyasi eşitliği hazmedemediklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım “İşte bu nedenle, 1968’den bu yana her çözüm gayreti başarısız oldu. Hidrokarbonlar konusu da Rumların dar görüşlü yaklaşımlarının bir başka örneği. Tüm ada onlarınmış gibi hareket etmeyi sürdürüyorlar. Kıbrıslı Türklerin haklarını görmezlikten geliyorlar. Türkiye, hem Kıbrıslı Türklerin hem de  Doğu Akdeniz’de kendi  haklarının korumaya devam edecektir” dedi.

TEKERLEĞİ KEŞFETMEYE GEREK YOK

Başbakan Binali Yıldırım,  Ege anlaşmazlıklarına değinirken bunların birbirleri ile bağlantılı meseleler olduklarını kaydetti. Türkiye’nin uluslararası anlaşmalarla Yunanistan’a verilen adalar üzerindeki Yunan egemenliğinden şüphe etmediğini, buna karşı  Ege’de açık ve şüphe kaldırmaz bir şekilde Yunanistan’a verilmemiş coğrafi formasyonlar da bulunduğunu ve bunların anlaşmazlıklar listesinde yer aldığını söyledi.  “Bu meselelerin çözümü için tekerleği keşfetmeye gerek yok. İki ülke yıllardır diyalog yoluyla uluslararası hukuka uygun bir mevzuat oluşturmuştur” dedi.

 (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.