kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5619
EURO
34,8545
STERLIN
40,5639
BITCOIN
$64.845
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra’da Orhan Veli şiirleri

Londra’da Orhan Veli şiirleri
10.05.2018
0
A+
A-

Londra’da faaliyet gösteren etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Turkish Forum UK (TFUK) düzenlediği anlamlı bir etkinlikte Orhan Veli şiirlerini, ünlü şairin 104. doğum gününde, Ruşen Güneş’in müziği ile Londra’da sanatseverlerle buluşturdu.

Turkish Forum UK Başkanı Sinan Ogün ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı geceye, T.C Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin, Konsolos Gülcan Ökçün, eşi emekli büyükelçi Ahmet Ökçün, Britanya Türk Kadınları Derneği Başkanı Maviş Fuchs, ünlü kompozitör Emre Aracı ile çok sayıda TFUK üyesi ve dostu katıldı.

West End’deki St. James’s Kilisesinde gerçekleşen etkinlikte, kemanda bestekar Ruşen Güneş, piyanoda Pınar Çelik Warsi, Orhan Veli’nin şiirlerini müzikle canlandırdılar.

TFUK Başkanı Sinan Ogün, konuklara ‘hoş geldiniz’ diyerek, bu konserin daha önce Türkiye ve İsviçre’de yapıldığını, ancak İngiltere’de ilk defa gerçekleştiğini belirterek, “Böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz, bizim için bir onurdur. Bugün burada tarihi bir konsere tanık olmak üzere beraberiz. Orhan Veli’nin 104’üncü doğum gününde Ruşen Güneş’in besteleri, Orhan Veli’nin şiirleri ile buluşuyor.” dedi.

TFUK Başkanı, yaz döneminde bir piknik, çocuklar için tiyatro workshop’u, Imperial College’da Kanser Biyolojisi kürsüsü başkanı Prof. Mustafa Camgöz ile “Kanseri Yen” konulu konferans düzenleyeceklerini de belirterek, kendilerine yardımcı olan gönüllüler ordusuna, Pan Production, Arcola Tiyatrosuna, Ruşen Güneş ve Pınar Çelik Warsi’ye yönetim kurulu adına teşekkür etti.

“Şiirler İçin Müzik” başlıklı ve 1,5 saat süren konserde, Ruşen Güneş viyolada, Pınar Çelik Warsi ise piyanoda, Orhan Veli’ye ait “Yalnızlık, Bayrak, Son Türkü, Eskiler Alıyorum, Dağ Başı, Delikli Şiir, İntihar, Bedava, Kitabe-I Sengi Mezar, Cımbızlı Şiir, Ölüme Yakın, Sere Serpe, Sol Elim, Ayrılış, Vatan İçin, Dalgacı Mahmut, Anlatamıyorum, Söz, Pireli Şiir ve Eski Karım” şiirlerini Semih Korucu’nun yorumuyla çalıp, seslendirdiler. Ruşen Güneş, Orhan Veli’nin ünlü şiirlerini kendi yorumu ile okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.