kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
STERLIN
40,9403
BITCOIN
$69.700
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Londra’da yüzlerce kişi tarafından kutlandı

23.04.2018
0
A+
A-

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin resmi bayramı olarak her yıl kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Londra’da coşkuyla kutlandı.

Her yıl farklı etkinlikler kutlanan ‘Dünyanın en güzel’ bayramı bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. İki farklı günde iki farklı etkinlikle yapılan kutlamalara yedinden yetmişe yüzlerce kişi katıldı. Başkent Londra’da düzenlenen etkinliklerde sevinç ve coşku hakimdi.

İLK KUTLAMA BAŞKONSOLOSLUK BAHÇESİNDE YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamlı bayram ilk olarak 21 Nisan Cumartesi günü Türkiye Cumhuriyeti’nin Londra Başkonsolosluğunda kutlandı.

Başkonsolosluk bahçesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, saat 14.00’de başladı ve 18.00’e kadar sürdü. Etkinlikte çocuklar için çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleşti. Oyun grupları, atölyeler ve yüz boyama gibi aktiviteler çocuklara coşkulu anlar yaşattı.

Başkonsolos Çınar Ergin

Etkinliğe ev sahipliği yapan Başkonsolos Çınar Ergin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemine değinerek şunları söyledi:

“23 Nisan ülkemiz tarihinde egemenliğin gerçek sahibine, milletine verilen tarihtir. Bundan tam 98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmuştu. Ulu Önder Atatürk bu çok önemli günü geleceğimizin teminat olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Onları daha iyi bir gelecek sağlamak bizim görevimizdir bu yönde herkesin elinden geleni yapmakta olduğu görmekteyim.”

T.C. Londra Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen etkinliğe ünlü oyuncu İnci Türkay’ın yetiştirdiği tiyatro öğrencileri sahne aldı ve çocuklar 23 Nisan ve Atatürk ile ilgili şarkılar, marşlar ve şiirler okudu. Sinem Güleryüz’ün yetiştiği çocuk folklor ve dans ekibi ise zeybek gösterisi gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca ressam Kübra Müjde tarafından resim atölyesi gerçekleştirildi. Özellikle çocukların eğlenceli anlar yaşadığı etkinlikte, velilere ve çocuklara yiyecek ve içecek de ikram edildi.

İKİNCİ ETKİNLİK CAMDEN TOWN HALL’DA

Her yıl başta Türkiye olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Londra’da gerçekleştirilen ikinci kutlama Camden Town Hall’da yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Londra Eğitim Müşavirliği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Eğitim ve Kültür Ataşeliği ortaklığı ile düzenlenen kutlamaya yoğun katılım oldu.

Düzenlenen etkinliğe katılanlar arasında KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, T.C. Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, T.C. Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, KKTC Londra Temsilciliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik ve KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar gibi isimler yer aldı.

İngiltere’nin farklı bölgelerinden gelerek etkinliğe katılan yüzlerce kişi, çocukların sahne performanslarını beğeniyle izledi. Düzenlenen etkinlikte folklor gösterileri, keman dinletisi, koro halinde şarkılar ve şiir dinletisi gerçekleştirildi.

19 Türk okulunun yer aldığı kutlamalarda protokol katılımcıları tarafından çocuklara çeşitli ödüller verildi. Düzenlenen etkinlik sonunda sahneye çıkan bütün çocuklar “Hayat Bayram Olsa” şarkısını hep bir ağızdan söyledi.

TC Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal

Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan T.C. Londra Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, günün anlam ve önemine değinerek “Ulu Önder Atatürk Cumhuriyetin geleceğini çocuklara ve gençlerimize emanet etmiştir, 23 Nisan ile birlikte her zaman ki gibi millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi göstermiş olduk.” dedi.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran

 

Açılış konuşmasının ardından, KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran da bir konuşma yaptı: “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun bugün 98’inci yıl dönümünde Atatürk’ün çocuklara armağan etmişti, bizleri bir arada tutan dil ve kültür birliklerin devamını sağlamak en önemli görevimizdir. İngiltere’de yaşayan yüz binlerce insanımız bulunmaktadır. Dilini ve kültürünü unutan topluluklar yaşadıkları ülke içinde kaybolmaya mahkumdurlar. Etrafımızdaki çocukların gözlerine yansıyan pırıltı bizlere ümit veriyor, bizler sizi çocuklarımızı daha iyi günlere ulaştırmak için buradayız. Sizlerden tek beklentimiz ise toplunuza, ülkenize ve insanlığa yararlı kişiler olmak ve bunun için çok çalışmanızdır.”

TC Londra Başkonsolosu Çınar Ergin

Başaran’dan sonra söz alan T.C. Londra Başkonsolosu Çınar Ergin ise, “98 yıl önce ülkemiz Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde bir milli devlet olma yolundaki en önemli atmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak egemenliği gerçek sahibine, millete teslim etmiştir. Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak geleceğin nasıl olmasını gerektiğini gösterdi. Ulu Önderin bu milli bayramı çocuklarımıza armağan etmesinden daha anlamlı bir şey olamaz.” dedi.

23 NİSAN’IN ÖNEMİ

1922’de TBMM’nin açılmasıyla kutlanmaya başlayan 23 Nisan Milli Bayramı ile 1935’de ilan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramının birleşmesiyle oluşmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Çocuk bayramı, savaş yıllarında ailelerini kaybetmiş çocukları sevindirmek amacı taşımaktadır. UNESCO, 1979’u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, Türkiye medyası bu konuda girişimlerde bulunarak Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenlikleri’ni başlatmış ve dünya çapında bir şekle dönüştürmüştür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.