Site icon Londra Gazete

2017 yılında neler yaşadık-AĞUSTOS

Ağustos – 2017

– Kıbrıs Türklerine Adalet Platformu, sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakerelerinin ardından İngiltere’den beklentilerini içeren bir mektup yazarak Başbakan Theresa May’e sundu.

– Türk asıllı İngiliz vatandaşı Ali Gül ve eşi balayı için gittikleri Amerika’dan yolunda hiçbir gerekçe belirtilmeksizin İngiltere’ye geri gönderildi.

– Kıbrıslı Türk Mehmet Hüseyin, 50 yıl sonra Danimarka’da yaşayan oğlu Thomas Knudtsen’e kavuştu.

– Haringey eski Belediye Başkanı Ali Gül Özbek, Lenfoma Kanser Hastalarına Yardım derneği için 71 bin 477.07 pound değerinde bağış topladı.

– Kıbrıslı Türk Sıla Uluçay, Oxford Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Modern Ortadoğu Araştırmaları master programının birincisi oldu.

– Uzun bir süre boş kalan Londra Eğitim Müşavirliğine Hasan Ünsal atandı.

– Kıbrıslı eğitimci Önder Fahrioğlu, Oxford Üniversitesi tarafından sadece 1 kişiye verilen doktora bursunu almaya hak kazandı.

– İngiltere’nin en büyük yöre derneklerinden Bozca-Der yaklaşık 200 kişiden oluşan bir grupla, Türkiye’de yapılan Birinci Bozca-Der Köy Şenliğine katıldı.

– Kıbrıslı Kadınlar Projesi (Turkish Cypriot Women’s Project), “Borç Projesi” ile borcu olan bireylere yardım eli uzatmaya başladı.

– Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde bir kahvehane işleten Cafer A., evine gitmek için işyerinden çıktığı sırada cadde ortasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

– İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nde uzun yıllar aktif siyaset yapan Nilgün Canver, kansere yenik düşerek vefat etti.

– 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Büyükelçilikte verilen resepsiyonun yanı sıra İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Brighton’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Exit mobile version