kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.180
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

‘Musevi lobisi kadar etkin olabiliriz’

Murat Yalçıntaş, DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi’nin Londra’daki tanıtım toplantısında konuştu.

‘Musevi  lobisi kadar etkin olabiliriz’
09.05.2014
0
A+
A-
DEIK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, dünyadaki Türk işadamlarını biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

DEIK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, dünyadaki Türk işadamlarını biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTIK) Londra’da bir tanıtım toplantısı düzenledi. DTIK’in İngiltere temsilcisi Uğur Yılmaz’ın hazırlıkların yürüttüğü toplantıya DEIK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş ve Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar da katıldı.

DTIK’in Londra dışında Manchester gibi Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde temsilciler atayacağı bildirildi.

1-2 Mayıs günlerinde sivil toplum örgütleri,işadamları ve toplum temsilcileri ile yemekli toplantılar ve görüşmelerde bulunan Murat Yalçıntaş, Türk İş Adamları Konseyi’nin amacı ve çalışma yöntemlerine ilişkin bilgiler verdi. Yurtdışında yaşayan Türk İş adamları arasından bir network oluşturup birbirlerine destek olmalarını sağlamak ve aralarında bir iletişim kurmak ve o ülkelerde aynı şekilde lobi olarak kendilerinden yararlanmayı hedeflediklerini vurgulayan Yalçıntaş konuşmasında şunları söyledi : “ DTİK’in amacı Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılına kadar Türk ekonomisini dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden birisi yapmak. Bunu hedefe ulaşmak için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan da yararlanmak istiyoruz. Avrupa’da yaşayan Türk diasporası, dünyadaki en büyük ilk 10 diaspora arasında olmasına rağmen ne yazık ki belirli bir network oluşturabilmiş değil. Yurtdışındaki 3900 Türk derneği bir çatı altında güç birliği oluşturabilmiş değil. Kurmayı hedeflediğimiz network sayesinde, dünyanın her yerindeki Türk girişimcileri buluşturmak ve yardımlaşmalarını sağlamayı istiyoruz.”

DTIK’in, kurulduğu 2008 yılından bu yana 6 ana bölgede yapılandığını kaydeden Murat Yalçıntaş, Üsküp, Sofya, Kopenhag, Berlin, Paris ve Londra toplantıları ile Avrupa teşkilatlanmasını tamamlamayı amaçladığını kaydetti.

Bu tür bir işbirliğinin Türkiye’nin ortak çıkarlarına da hizmet edeceğini belirten Yalçıntaş “Musevi lobisinin bu kadar etkin olmasında, gittikleri ülkelerde örgütlenen İtalyan girişimcilerin başarılı sonuçlar almasının ardındaki nedenlerin başında bu tür işbirlikleri geliyor” dedi. DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş Yalçıntaş, İngiltere’de yaşayan işadamlarını da www.dtik.org.tr adresine kaydolarak, oluşturdukları network’e dahil olma çağrısında bulundu.

Toplantılarda söz alan Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar da iş adamlarına seslenerek, kapılarının herkese açık olduğunu belirtti.

deik toplu foto web

Yorumlar

  1. ALI Kayikkiran says:

    Birlik olursak neden olmasin, 200 BIN kadar yurtasimiz var.