kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Başkonsolos Ergin öğretmenleri ağırladı (Videolu haber)

TÜRKİYE’NİN Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Öğretmenler Gününde İngiltere’de hizmet veren Türkiye ve Kuzey Kıbrıslı öğretmenleri ağırladı.

TÜRKİYE’NİN Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, Öğretmenler Gününde İngiltere’de hizmet veren Türkiye ve Kuzey Kıbrıslı öğretmenleri ağırladı.

Türkiye ve yurtdışı temsilciliklerinde 24 Kasımda kutlanan Öğretmenler Günü, Londra’da da coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavirliği ve KKTC Londra Kültür ve Eğitim Ataşeliği tarafından Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılan etkinliğin ardından eğitmenler Başkonsoloslukta ağırlandı.

Sohbet ortamında gerçekleşen etkinliğe, Türkiye’nin Londra Eğitim Müşavir Vekili Hasan Ünsal, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Gülgün Özçelik, İngiltere Türk Dili, kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Necmi Hasanoğlu, İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, İngiltere’deki Türk dili ve kültürü eğitimi veren okul yöneticileri ile Türkiye ve KKTC’den görevli gelen öğretmenler katıldı.

Ergin’in katılımcılara yaptığı konuşmada şu kısımlar öne çıktı:

“24 Kasım öğretmenler Gününüz hepinizin kutlu olsun. Bence öğretmenler, tüm meslekleri yerine getirenleri yetiştirenlerin mesleği. Dolayısıyla başka hiçbir mesleğe benzemiyor. Aynen bir seramik sanatçısının çamura şekil verdiği gibi, bir bahçıvanın fidana, bitkiye şekil verdiği gibi sizler, bunların hepsinden önemli olan küçücük bir insana şekil veriyorsunuz. Bunun büyük bir sorumluluğu var. Açıkçası bir millet sizden aydınlık yarınlara imza atabilecek nesillerin yetirilmesini bekliyor. Bizler Atatürk’ün çağdaş uygarlık seviyesine ülkemizi götürecek olan nesilleri yetiştirmeniz için, gözlerinizin içine bakıyoruz.”

“Tabii bu sorumluluk yurtdışında daha da fazla. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü İngiltere biz, KKTC’den gelenler ve Türkiye’den olmak üzere biz yaklaşık belki 600-700 bin veya daha fazla bir Türk toplumunu oluşturuyoruz. Burada bir hususu da belirtmek istiyorum. Bu akşam Türkiye’den gelenlerle KKTC’den gelenler arasında ben hiç bir fark görmüyorum.”

“Ebedi Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Başta görevleri başında şehit olan öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, onları da saygıyla minnetle anıyorum.”

Öğretmenlerden müzik dinletisi.

SORUNLAR DİLE GETİRİLDİ

Etkinliğe katılan öğretmenler çözüm bulmak için yaşadıkları sorunları dile getirdi. Özlük hakları konusunda Londra’da çalışan eğitimcilerin asgari ücret miktarındaki maaşlarının yüksek ev kiraları nedeniyle yetmediğini söyleyen eğitmenler, Londra ve Londra dışında görev yapanların maaşları arasında fark olması gerektiğini belirtti. Her yıl vize yenilemek zorunda olduklarını da hatırlatan öğretmenler, 4 kişilik bir aileye sahip bir öğretmenin her yıl 15 bin Türk lirası değerinde vize harcı ödediğini dile getirdi.

Paylaşılan sorunların çözüme ulaştırılması için notlar alan Başkonsolos Ergin, konuları Eğitim Müşaviri Vekili Ünsal ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Hasanoğlu ile değerlendirdi.

Konuşmaların ardından öğretmenler Burhan Alıç, Sabriye Uz ve Mehmet Toyran’ın iki türkülük müzik dinletisine Başkonsolos Ergin dahil herkes eşlik etti.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.