kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5026
EURO
34,5398
STERLIN
40,4026
BITCOIN
$62.957
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Day-Mer’de dayanışma gecesi

TÜRK ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi, gerçekleştirdiği dayanışma gecesiyle üye ve destekçilerini bir araya getirdi.

Day-Mer’de dayanışma gecesi
10.11.2017
0
A+
A-

TÜRK ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi, gerçekleştirdiği dayanışma gecesiyle üye ve destekçilerini bir araya getirdi.

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde gerçekleşen geceye yaklaşık 150 kişi katıldı. Yemekli ve müzikli geceye katılanlar hem eğlendi hem de birlik ve dayanışma ruhlarını tazeledi. 5 Kasım Pazar akşamı saat 18’de başlayan gecede Canan Sağar, İbrahim Kırılmaz, Bergüzar, Gönül Ulutaş ve Music Avesta sahneye çıkarak birbirinden güzel eserleri çalıp söyledi. Day-Mer’den Selvi Özdemir gecede bir konuşma yaparak katılımcılara seslendi. “Dostlar birçoğunuzun bildiği gibi Day-Mer, Türkiye’de yaşadığı siyasi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı yerini ve yurdunu terk etmek zorunda kalan emekçiler tarafından Kasım 1989’da kuruldu. Day-Mer o dönem Türkiye kökenli mültecilere bu ülkede yeni olmalarından dolayı yaşadıkları sorunlara karşı birlikte mücadele etmek ve onlara yardımcı olabilmek için dayanışma kurumu olarak faaliyetine başladı. Kurulduğu günden bu yana topluma yönelik çalışmalarıyla sendikalar, sivil toplum ve kitle örgütleriyle beraber verdiği mücadele ve faaliyetleriyle yaşadığımız ülkede işçi ve emekçi kesimler ve kurumlar tarafından saygı duyulan ve sahiplenilen bir örgüt oldu. İlk kurulduğu günden bu yana Britanya’da sınıf mücadelesinin yanında yer alan birlikte mücadeleyi ilke edindi.

Day-Mer aynı zamanda İngiltere’deki işçi, emekçi ve ileri kesimleri Türkiye’deki demokrasi mücadelesinde yaşanan sorunlarla ilgili bilgilendirdiği gibi onların Türkiye’deki işçi ve emekçilerle dayanışmasını örgütledi. Dostlar 28 yıllık gelinen süreçte İngiltere’de eğitim, sağlık ve konut hakkı başta olmak üzere emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların ve ona karşı mücadele de artarak devam ediyor. Ekonomik ve politik baskılar sonucu geldiğimiz Türkiye’de baskılar artarak devam ediyor. Tek adam ve tek parti iktidarını kurmak isteyen egemen güçler ve onun temsilcisi AKP iktidarının saldırıları ve ona karşı mücadele zorluklara, baskılara ve ölümlere rağmen devam ediyor. Day-Mer hem yaşadığımız ülke İngiltere’deki sınıf mücadelesi içinde yer almaya hem de Türkiye’deki demokrasi mücadelesine destek olamaya devam edecektir.” Gece Özdemir’in konuşmasının ardından müzikle devam etti.

1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.