kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
STERLIN
40,9595
BITCOIN
$69.859
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da yaşayan Türkler için tatil ne demek?

TATİLİN sadece ismi bile geçtiği zaman, sizin de gözünüzün önüne muhteşem bir doğa manzarası geliyor veya burnunuza esen bir meltem ile birlikte, güzel bir deniz kokusu geliyorsa, inanın sizin de tatiliniz gelmiş demektir.

Londra’da yaşayan Türkler için tatil ne demek?
06.08.2017
0
A+
A-

 

TATİLİN sadece ismi bile geçtiği zaman, sizin de gözünüzün önüne muhteşem bir doğa manzarası geliyor veya burnunuza esen bir meltem ile birlikte, güzel bir deniz kokusu geliyorsa, inanın sizin de tatiliniz gelmiş demektir.

Londra’da yaşayan ve genelde yoğun bir tempoda çalışan Türklerin hayatında, hiç şüphesiz ki tatil çok önemli bir yer kaplıyor. Bu sıcak yaz günlerinde, biz de sizler için sokağa çıkıp Londralı Türklere, “tatil onlar için ne anlama geliyor ve tatillerini nasıl değerlendiriyorlar” sorduk.

Kimisi için tatil dinlenmek anlamına gelirken, kimisi için de tüm sınırların zorlandığı, eğlencenin dorukta olduğu bir tatil olabiliyor. Tatil denilince aklına önce ‘memleket’ geldiğini düşündüğümüz Londra’da yaşayan Türk toplumu, bakalım mikrofonlarımıza neler söylemiş. Keyifle okumanızı dilediğimiz bu röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz. İyi okumalar.

Burcu Antepli

Londra’ya Türkiye’den yeni geldim. O yüzden tatil ihtiyacım şu anda çok fazla yok. Londra güzel bir şehir ama yine de insan Türkiye’yi özlüyor. Özellikle bu dönemde arkadaşlarımın paylaştığı deniz, kum, güneş fotoğrafları gördükçe, insan sinir olmuyor değil hani. Biraz zaman geçtikten sonra bende tatil planı yapmaya başlayacağım. Tabi ki ailemin de orada olması dolayısıyla Türkiye’yi tercih edeceğim. Önce ailemi ziyaret edip daha sonra benim için vazgeçilmez olan Bodrum’u tercih edeceğim. Bodrum’u tercih etmemde tek bir neden yok. Denizini seviyorum, gece hayatını seviyorum. Bodrum’un her yeri gerçekten bir harika. Benim tatil anlayışım ve tatilden beklentilerim anlamında Bodrum, bana çok uygun bir tatil beldesi.

Gonca Güven

Ben İstanbul’da doğdum büyüdüm ama Tatil denilince artık İstanbul aklıma bile gelmiyor. Artık hayalimdeki İstanbul kalmadı çünkü. Ben tatili çok severim. Örneğin, eski çalıştığım iş yerlerinde de mesela en uzun tatil iznini ben alırdım. Herkes 10-15 gün tatile giderken benim tatilim en az 1 ay sürebiliyordu. Farklı yerlere gitmeyi çok seviyorum. Çoğumuz Türkiye’yi bildiğimizi düşünürüz. Ben Türkiye’de her tatile çıktığımda arkadaşlarla tatil yapılabilecek farklı koylar keşfedebiliyorum. O kadar güzel yerler ki arabayla veya motorla gidebileceğiniz bir tane restoranı olan kimsenin çok fazla gitmediği sakin bir tatil geçirebileceğiniz yerler var. Benim için tatil demek dinlenmek, farklı mekanlar keşfetmek ve doğanın tadını çıkarmaktır. Bu sebeple 5 yıldızlı oteller pek bana göre değil. Sakin, dinlenebileceğim, kafa dengi dostlarla yeni yerler keşfedebileceğim bir tatil her zaman için tercihim olmuştur.

Sevinç Kılıç

Yaklaşık 10 yıldır Londra’da yaşıyorum. Bu sorunun sanırım tam olarak  muhatabı belki de ben olabilirim. Çünkü üniversite de tur operatörlüğü ile ilgili bir bölüm bitirdim ve aynı zamanda turizm acentesinde çalışıyorum. Mesleğim gereği ve bir Bodrum’lu olarak Türkiye’yi tatil anlamında çok iyi tanıyorum. Tatil ile ilgili kişisel tercihimi soracak olursanız ben genelde kendi memleketim olan Bodrum’u çok seviyorum. Bodrum’da en sakin ve güzel tatil yapabileceğiniz yerlerden biri Gümüşlük. Nasıl bir tatil aradığınıza göre değişir tabi. Benim için tatil demek ailemle vakit geçirdiğim, deniz, güneş ve doğayı sonuna kadar yaşayabileceğim bir aktivite. Genelde tüm çevrem mesleğimde bu olduğu için benden tatil konusunda fikir ve destek isterler. Ben genelde tatille ilgili arkadaşlarıma eğer kalabalık bir ailesi varsa kişiye özel tatil paketlerini tavsiye ediyorum. Hem Türkiye’de tatil yapabilecekleri bölge seçenekleri çok fazla hem de daha ekonomik imkanlarla tatil yapabiliyorlar. Burada, Londra’da yaşayan Türkler için tatil gerçekten çok önemli. Bütün bir yıl tatil için çalışan insanların, tatile çıkarken internetten gördükleri, uzman olmayan kişilerden kulaktan dolma bilgiler yüzünden kafası karışıp tatil seçimi konusunda hatalar yapabiliyor sonucunda çok üzülebiliyorlar. Benim tavsiyem iyi bir tatil için kesinlikle güvenilir turizm acentelerinden destek alsınlar. Önce nasıl bir tatil hayal ediyorlar buna karar versinler, daha sonra bölgeler konusunda tercihlerini yapıp bütçeleri doğrultusunda tatil planlarını yapsınlar. Ayrıca buradan gazeteniz aracılığıyla müsaade ederseniz bir mesaj vermek istiyorum. İnternet üzerinden de tatil satışları başladıktan sonra bizim mesleğimizle ile ilgili olarak ‘yakında fiziksel turizm acenteleri kalmayacak’ gibi bir söylenti var. Buradan şunu söylemeliyim ki bu meslek hiçbir zaman yok olmayacak.

Ozan Gelişken

Uzun yıllardır Londra’da yaşayan birisi olarak tatil tercihimi genelde Türkiye’den yana kullanıyorum. Ailemle vakit geçirebildiğim her yer benim için Dünya’nın en güzel yeri. Tatil konusunda Türkiye zaten bir cennet. Özellikle ege ve Akdeniz bölgesinde bir çok güzel tesis var. En az yılda bir sefer tatile gitmeye çalışıyorum. Bodrum ve Marmaris tatil beldeleri arasında benim için en iyi diyebileceklerim arasında. Son yıllarda Bodrum’u biraz kalabalık buluyorum. Marmaris’te Bodrum’da bence belli dönemlerde daha güzel oluyor. Özellikle Eylül gibi Bodrum Ekim gibi de Marmaris harika. Tatil bence her insanın yapması gereken insanı yeniden iş hayatında motive eden bir şey. Bu yüzden gerek beden gerekse ruh sağlığı için çok önemli.

Yeşim Derici

Londra’ya geleli çok kısa bir süre oldu. Bu süre zarfında bile Türkiye’yi çok özledim. Özellikle yaz döneminde insan Türkiye’yi daha fazla arıyor. Sanırım bu yaz tatile gidemeyeceğim. Ancak benim en sevdiğim tatil beldesi Fethiye – Ölüdeniz. Nedense orada olduğum zaman kendimi doğduğum büyüdüğüm yerdeymiş gibi rahat ama daha önce hiç gitmemişim gibi özgür hissedebiliyorum. Ölüdeniz’in, denizi bir harika. Ben de ara sıra dalış yapıyorum. Çok rahatlatıcı bir spor. Herkese tavsiye ederim. Denizin içinde farklı bir dünya var. Bunu keşfetmek insana ayrı bir tad veriyor. Ara sıra 5 yıldızlı tatillere de mecburen yeğenlerim yüzünden gidiyorum. Sırf onlar mutlu olsun aqua park’ta eğlensin diye. Başta eğlenceli bile gelse kısa bir süre sonar sıkılıyorsunuz. Bu yüzden bence tatil sırt çantanı alıp çıktığın, sevdiğin dost ve arkadaşlarınla daha fazla vakit geçirebildiğin şekilde olmalı.

Hasan Recep Anıl

Tatil benim için memleket ve köyüm demek. Toprak kokusu demek. Hasret gidermek demek. Tatil benim için dinlenmek, sabahlara kadar ailemizle yaptığımız kahkahaların hiç eksik olmadığı sohbetler demek. Tatil benim için lezzetli ve doğal ev yemekleri demek. Londra’da yaşadığımız için bir deniz hasreti oluyor. Ama o genelde çocuklarda oluyor. Biz köyümüzde deremizde yüzerdik. Ben yine deniz yerine dere kenarına gidip pikniğimi yapıp dereye girmeyi tüm denizlerden daha çok seviyorum. Eskiden Türkiye’ye 20 gün gittiğimizde 10 günü köyümde geçiriyor, 10 günde Antalya, Alanya gibi Güney sahillerine gidiyorduk. Son 3 yıldır artık sadece köyümde kalıyoruz. Doya doya tatilin tadını çıkarıyoruz. Zaman çabuk geçiyor. İnsanlar dünyevi heveslerle bazı değerlerini kaybedebiliyor. Herkese tavsiyem tatilinizin büyük bir kısmını ailenize ayırın. Sonra pişmanlıklar fayda etmez.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.