kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4970
EURO
34,8059
STERLIN
40,5862
BITCOIN
$62.628
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
9°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

DAY-MER’de seçim sonuçları değerlendirildi

DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali’nin 4. etkinliğinde “Britanya’daki genel seçim değerlendirmesi” isimli panel düzenlendi.

DAY-MER’de seçim sonuçları değerlendirildi
29.06.2017
0
A+
A-

DAY-MER Kültür ve Sanat Festivali’nin 4. etkinliğinde “Britanya’daki genel seçim değerlendirmesi” isimli panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Kamu İşçileri Sendikası (PCS) Genel Sekreter Yardımcısı Chris Bough, Savaş Karşıtı Koalisyon Kurucusu Lindsey German, Ulusal Öğretmenler Sendikası (NUT) Başkanı Louise Regan Morning Star Editörü Ben Chacko ve DAY-MER sekreteri Oktay Şahbaz katıldı.

Panelde ilk sözü alan DAY-MER Sekreteri Oktay Şahbaz oldu. DAY-MER adına son zamanda yaşanan felaketlere değinen Şahbaz şunları söyledi:

“Manchester, Londra Köprüsü ve Finsbury Park terör saldırıları ve Grenfell binasında yaşanan büyük felaketin hepsinde hükümet ve yetkililerin güvenlik zaafiyeti açıktı. Bununla ilgili yapılan açıklamaların hiçbiri toplumu tatmin etmemiştir. Bu tartışmalar eşliğinde ve gündemle seçime gidildi. Ayrıca kemer sıkma politikaları da toplumu derinden etkiledi. Başbakan May, daha da güçlenmek için seçime gitmiştir. Ancak seçimlerden başarısız çıkmıştır. Daha ilerici bir seçim manifestosu olan Jeremy Corbyn’e halkın desteği tam olmuştur.”

Panelde ikinci olarak söz alan Savaş Karşıtı Koalisyon Yöneticisi Lindsey German ise festival kapsamında yapılan bu panele davet edildiği için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Demokrasi dediğimiz şeyin 5 yılda bir yapılan seçimlerle ifade edilmesini doğru bulmuyorum. Asıl demokrasinin işçi ve emekçilerin getireceği demokrasi olduğunu düşünüyorum. İşçi partisi içerisinde bulunan sağcıların daha iyi çalışması ile Jeremy Corbyn’in seçimi kazanbileceğini düşünüyorum. İşçi Partisi ve Corbyn nükleer silahlanma ve savaş konusundaki tavrı beni üzmüştür ve bu kabul edilemez bir durumdur. Bana kalırsa hükümetteki çoğunluğu kaybeden Başbakan May’in istifa edebilmesinin söz konusu olduğunu düşünüyorum.”

Daha sonra panelde Kamu İşçileri Sendikası (PCS) Genel Sekreter Yardımcısı Chris Bough konuşmasına başlayarak şunları söyledi:

“İşçilerin mücadele ederek haklı olan yaşanabilir sistemi elde edebileceklerini düşünüyorum. Medya ve parti içerisindeki sağcıların karalama kampanyalarına rağmen, seçim bildirgesindeki taleplerinden dolayı halkın büyük bir ilgisini çeken Corbyn ve partisi büyük bir başarı kazanmıştır.”

Morning Star Editörü Ben Chacko ise seçim sonrası değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Corbyn’in seçim sloganı ‘Azınlık Değil Çoğunluk İçin’ halk tarafından ve işçiler tarafından olumlu karşılandı. Muhafazakar Parti para gücüyle seçimlere katıldı. Ancak İşçi Partisi halk gücüyle seçimlere katıldı.”

Sosyalizm ile ilgili gelen bir soru üzerine Chacko şunları söyledi:

“Corbyn’le birlikte hemen yarın sosyalizm gelmez elbette. Ama bu konuda onu zorlayabiliriz. Bunun tek yolu, işçilerin ve sendikaların daha fazla örgütlenip olası Corbyn hükümetini sosyalist bir programa sahip olması için zorlamalıdır.”

Ayrıca Chacko, DAY-MER gibi kurumların toplumumuzun örgütlenmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Ulusal Öğretmenler Sendikası (NUT) Başkanı Louise Regan ise konuşmasında şu konulardan bahsetti:

“Eğitim alanına yapılan yoğun saldırılardan sonra ailelerin örgütlendiğini ve eğitim alanındaki sorunların giderek kaygı verici duruma geldiğini düşünüyorum. Eğitim özelleştirilmesi de gündemde. Bu saldırıların kaynağı olan Muhafazakar Parti’nin iktidarının halk tarafından bitirileceğini düşünüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.