kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
STERLIN
40,5800
BITCOIN
$64.541
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Peckham Cami’si iftarı gerçekleşti

Peckham Cami’si Kıbrıs Şeyh Nazım Dayanışma Derneği tarafından Ramazan İftar programı 18 Haziran 2017 Pazar akşamı düzenlendi.

Peckham Cami’si iftarı gerçekleşti
21.06.2017
0
A+
A-

Peckham Cami’si Kıbrıs Şeyh Nazım Dayanışma Derneği tarafından Ramazan İftar programı 18 Haziran 2017 Pazar akşamı düzenlendi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği iftar programına gelen konuklar, oruçlarını dualarla açtı.

Kıbrıs Şeyh Nazım Dayanışma Derneği Başkanı Günay Veli düzenledikleri İftar programı ile ilgili şunları söyledi:

“Yapmış olduğumuz iftar programına katılımlarından dolayı tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 1 yıldır Peckham Cami’sinin geliştirilmesi için emek veriyoruz. Ramazan boyunca her gece camimizde iftar yemeği verildi. Ayrıca yine her gece mevlit programları düzenleyip dileyen kişilerin yakınların ruhlarına dualarımızı yaptık. Camimizin kapısı herkese açık ve hiçbir ayırım gözetmeksizin buradaki sosyal imkanlardan yararlanabilirler. Tek istemediğimiz şey ise burada siyaset yapılmaması. Politik programlar hariç dileyen herkes cami ve derneğimizin sosyal imkanlarından yararlanabilir.”

Önümüzdeki Eylül ayında Peckham Cami’sinde yoğun bir program hazırlığında olduklarını belirten Veli şunları ekledi:

“Eylül ayında eğitim programlarımız düzenlenecek. Özellikle dini konularda bilgi almak isteyen herkesi katılım için bekliyoruz. Yaşı ilerlemiş olan kişileri evlerinden alabilecek bir servis yapmayı planlıyoruz. Ayrıca camimiz içerisinde gençlere özel bir alan oluşturduk. Burada kütüphanemizde gençlerimiz din, fizik, coğrafya, tarih gibi bilim konularını da araştırabilecek ve bilgi sahibi olabilecekler.  Camimizdeki erkekler tuvaletini yeniledik. Programlarımız ve çalışmalarımız ile ilgili her türlü soruyu sorabilecekleri bir ofisimiz için hazırlıklara başladık. Yakın bir süre sonra camimizde internet bağlantımız da olacak. Amacımız gençlerimizin dinini doğru ve düzgün kaynaklardan öğrenebilmesi. Onlara dinimizi sevdirebilmek ve yararlı birer birey yapabilmek için doğru yönlendirmeye gayret ediyor ve edeceğiz.”

 

Geçtiğimiz ay ve günlerde yaşanan tüm terör saldırılarını kınadıklarını belirten Veli, bu vesile ile tüm şehitlere Allah’tan rahmet dilediklerini belirtti.

Camideki bayram programı hakkında da bilgi veren Veli, şunları söyledi:

“Camimiz de tüm ibadet saatlerini Diyanet İşleri takvimine göre planlıyoruz. Bayram namazı sabah saat 08.00’de başlayacak. Geciken ve yetişemeyen cemaat için gerektiğinde ikinci kez bayram namazı kıldırmayı planlıyoruz.”

Peckham Cami’sinde emeği olan tüm yardımseverlerin ve çalışmalarını maddi ve manevi yönden destekleyen herkese teşekkürlerini sunan Veli,

“Bizim yaptığımız tüm çalışmalar burası için. Hepimiz iş adamıyız. Kendi işlerimizin haricinde bu çalışmaları da elimizden geldiğince ilerletmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar için toplanan tüm yardımlar camide kalıyor. Bölgede bulunan insanların sosyal ve dini ihtiyaçlarına çözüm olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Allah tüm yardımseverlerden yaptıkları bağış ve destekleri için razı olsun.” dedi.

 

 

 

ETİKETLER: , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.