kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

“Eğitimden değil savaş fonundan kesinti yapılsın”

TÜRK Kürt Toplum Dayanışma Merkezi’nde (DAYMER) gerçekleştirilen ‘Eğitim Kesintilerine Hayır’ panelinde; okul bütçelerinde yapılan kesintilere dikkat çekildi.

“Eğitimden değil savaş fonundan kesinti yapılsın”
28.03.2017
0
A+
A-

 

Jo Jurky, Zübeyde Aydemir ve Oktay Şahbaz, kesintilere tepki verilmesi gerektiğini ifade ettiler.

TÜRK Kürt Toplum Dayanışma Merkezi’nde (DAYMER) gerçekleştirilen ‘Eğitim Kesintilerine Hayır’ panelinde; okul bütçelerinde yapılan kesintilere dikkat çekildi, bu durumun devamı halinde öğrencilerin geleceğinin tehlikeye atılacağı ifade edildi. İngiltere hükümetinin sağlık alanında yaptığı kesintilerin ardından eğitimde de bu yönlü adımlar atmasıyla birlikte; öğretmen ve diğer görevlilerin sayısının azaltılacağı, sınıf mevcutlarının da 30’dan 50’ye kadar çıkabileceği konuşuluyor.

DAYMER’in Tottenham’daki merkezinde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak, Fair Funding for All Schools kampanyası temsilcisi Jo Jurky, ilkokul öğretmeni Zübeyde Aydemir ile Ulusal Öğretmenler Sendikası sorumlusu ve DAYMER Yönetim Kurulu üyesi Oktay Şahbaz katıldı. Özellikle Şahbaz’ın; bütçe açığının, savaş ve silahlara harcanan fonlardan değil de eğitim ve sağlık hizmetlerinden yapılan kesintilerle karşılanmak istenmesine gösterdiği tepki övgü aldı.

“KESİNTİ YOK DENİYOR, ANCAK…”

Yaptığı konuşmada, bilinçli olarak gündemde tutulan iki ayrı konunun birbirine karıştırıldığını savunan Zübeyde Aydemir, “Okul bütçelerinde gerçek anlamda bir kesinti yapılmadığı söyleniyor. Ancak eğitime ayrılan 600 milyon sterlinlik fonun ortadan kaldırılması; çocuklarımız ve okullarda onların güvenliğini sağlayan görevliler için oldukça sıkıntılı bir durum yaratacak. İngiltere hükümeti eğitimde herhangi bir kesinti olmadığını söylese de benim çalıştığım okulun bütçesinde kesinti yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu doğrultuda öğretmen sayısı azaltıldı. Diğer yandan; okul bütçelerinin yeniden hesaplanarak Londra’daki bütün eğitim kurumlarına eşit oranda fonun ayrılması planlanıyor.” dedi.

Panele katılan ebeveynler, eğitimde yapılan kesintilerle ilgili bilgilendirildi

“EĞİTİM VE SAĞLIKTA KESİNTİ OLMAMALI”

“İngiltere’de bütçe açığı, neden savaşa veya silahlara giden paralardan karşılanmıyor da, bizler gibi sıradan insanların geleceğini etkileyen sağlık, eğitim veya diğer kamu hizmetlerinden yapılan kesintilerle karşılanıyor.” diye soran Oktay Şahbaz ise, “Bu kesintiler direkt olarak bizleri ve çocuklarımızı etkiliyor. Okul bütçelerinin hesaplanması konusunda yapılan yanlışları, özellikle belediyelere eğitim için verilen bütçelerde yapılan değişiklikleri değerlendirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

“VELİLER BU KONUDA BİLİNÇLENMELİ”

Jo Jurky da yaptığı konuşmada; doğru verilen eğitimin, toplumların geleceğini şekillendirmede çok önemli rol oynadığına değindi. Jurky, “Eğitimde kesintileri öğrendiğim zaman, bu konuda bütün velilerin bilinçlenmesi gerektiğini düşündüm ve Fair Funding for All Schools kampanyasına katıldım. Her çocuğun eğitim hakkından mutlaka adaletli şekilde faydalanması gerekiyor. Bu sebeple her aile, çocuğunun gittiği okulda yapılan fon kesintilerini araştırıp tepkisini ortaya koymalı.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.