Site icon Londra Gazete

Çeviri yarışması

 

Londra Kitap Fuarı’nın 2013 yılında Türkiye’yi odak ülke seçmesi üzerine, British Council Türkiye birimi ödüllü bir çeviri yarışması yapacağını açıkladı.

18 – 40 yaş arası herkese açık olan ödüllü çeviri yarışmasında, son başvuru tarihi 28 Eylül olarak belirlendi. British Council Türkiye tarafından düzenlenen Londra Kitap Fuarı Kültür Programı etkinliklerden biri olan çeviri yarışması, en iyi düzyazı ve şiir çevirisi olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenecek.

İki farklı kategoride yarışacak olan adaylardan birinciler belirlenerek, ödül olarak British Centre tarafından edebiyat çeviri dersleri verilecek.

Düz yazı bölümünde kurumun web sitesinde yer alan İnci Aral, Fatih Erdoğan veya Can Dündar’ın Türkçe yazısını çevirerek yarışmaya katılmak mümkün. Şiir kategorisinde ise Haydar Ergülen veya Küçük İskender’in çalışmalarını İngilizce yazıp gönderebilirler.

Adaylar, Orhan Pamuk’un çevirmeni Maureen Freely, British Council Çeviri Program Direktörü Daniel Hahn, Londra Yunus Emre Enstitüsü Mevlüt Ceylan, Susanna Nicklin, Yayıncı İlknur Özdemir ve Türkiye Pen Başkanı Tarık Günersel ‘den oluşan uzman bir jüri heyeti tarafından değerlendirilecek.

Çeviri yarısması hakkında ayrıntılı bilgi ve basvuru için web adresini ziyaret ediniz.

 

Exit mobile version