Site icon Londra Gazete

Accounting Direct Plus’tan, Hayır Kurumlarıyla ilgili önemli bilgilendirme!

Londra ve Britanya’nın önde gelen muhasebe ve danışmanlık şirketlerinden olan Accounting Direct Plus, İngiltere’de bulunan Hayır Kurumları’nın uyması gereken kuralları Londra Gazete ile paylaştı.

Hayır Kurumlarının düzgün bir şekilde yürütülmediğine veya üyelerin yararına değil, başkalarının yararına çalıştırıldığına dair birçok endişe olduğunu dile getiren Kannur, “Basında, hayır kurumlarının nasıl çalıştığına ve mütevelli heyetlerinin nasıl oluşturulduğuna dair çok sayıda raporlar yapıldı” dedi.

Accounting Direct Plus ortaklarından Enver Kannur, hayır kurumlarının çalışma prensipleri ve uyması gereken kurallar olduğuna dikkat çekerek, “Aşağıda, Hayır Kurumlarının nasıl çalışması ve yapılanması konusunda hangi kurallara uyması gerektiği detaylı olarak açıklandı. İyi yönetimin yürürlükte olduğunu göstermek için, iyi bir çalışma planlaması yapılmalıdır. Bu, üyeler veya herhangi başka kişiler tarafından karşılaşılan bir sorun sonucunda kurumu garanti altına almaya yardımcı olur. Aynı zamanda kurallar çerçevesinde işleyen hayır kuruluşları, Mütevelli heyetinde bulunan kişilerin de sorumlulukları ve görevlerini bilmesi, kurallara uygun hareket etmesi konusunda yol gösterir.” şeklinde konuştu.

Kannur, hayır kurumlarının tüzüğünü ve uyması gereken kuralları şöyle açıkladı:

HAYIR KURUMLARININ  MÜTEVELLİ DAVRANIŞ TÜZÜĞÜ

Başlangıç

Hayır Kurumunun Mütevelli Heyeti’nde görev yapanların, hem Şirket Yasası uyarınca hem de Mütevelli Heyeti olarak sorumlulukları vardır. Bunun bir parçası olarak, her bir Mütevelli’den, bu belgede belirtilen Davranış Tüzüğüne uymayı kabul etmesi ve sonunda bildirimi imzalaması istenir.

Tüzüğün Amacı

Kurallar, bunu sağlamak için Hayır Kurumunun Mütevelli Heyeti’nden beklenen standartları tanımlamayı amaçlar.

DAVRANIŞ TÜZÜĞÜ

Çıkarlar dışında hareket etme

Mütevelli Heyeti, bir bütün olarak Hayır Kurumunun çıkarlarına en uygun ve sağduyulu davranma konusunda genel bir görev görür. Kendileri, aileleri, arkadaşları veya geldikleri organizasyon için maddi veya diğer maddi menfaatler elde etmek için hareket etmemelidirler.

Dürüstlük

Hayır Kurumunun veya personelinin, itibarını zedeleyecek veya zarar vermeyecek şekilde çalışmalarını yürütmelidir. Daha spesifik olarak:

Tarafsızlık

Görevlerini yerine getirirken, sözleşmeleri ödüllendiren randevuları vermek, bireyleri ödüller ve menfaatler için tavsiye etmek veya başka bir işi yapmak dahil olmak üzere, Mütevelli Heyeti kararların yalnızca liyakatten alınmasını sağlamalıdır. Kendileri uzmanlıklarının olmadığı alanlarda kararlar verirken, Mütevelli Heyetine uygun profesyonel tavsiyelerde bulunmalıdır.

Sorumluluk

Mütevelli Heyeti:

Açılık

Mütevelli Heyeti, kararlar ve gerçekleştirdikleri eylemler hakkında mümkün olduğunca açık olmalı. Mümkün olduğunca kararları için açıklayıcı bilgi vermeli ve daha geniş bir bilgi talep edildiği zaman açıkça bilgileri sunmalıdır.

 Doğruluk

Mütevelli Heyeti’nin makul ölçüde uygulanabilir olduğu sürece herhangi bir çıkar çatışmasından kaçınması görevi vardır. Özellikle, görüşülmekte olan herhangi bir konuyla ilgili herhangi bir ilgi duymaları gerekmektedir. Bunun aksi:

Liderlik

Mütevelli Heyeti liderinin görevleri:

Mütevelli Heyeti Deklarasyonu

Mütevelli Heyeti deklarasyonu (bildirisi) aşağıda sıralanan maddelerden oluşur ve bu maddelere uyan kişilerin heyete dahil olması gerekir:

Londra’da faaliyet gösteren deneyimli muhasebe şirketlerinden Accounting Direct Plus’a ulaşmak için 020 8886 9222 numaralı telefondan veya www.accountingdirectplus.com internet adresinden veya 293 GreenLanes, London N13 4XS adresinden ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version