kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.931
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

AMK Spor’un haberi gerçekdışı

AMK Spor’un haberi gerçekdışı
26.01.2014
0
A+
A-
Yusuf Mersin, Liverpool U21'de

Yusuf Mersin, Liverpool U21’de

 

Ümit Eminoğlu, Hedneosford Town'da iki maç oynadı.

Ümit Eminoğlu, Hedneosford Town’da iki maç oynadı.

 

Dean Selim Florence (ortada), Akıncılar'da oynuyor.

Dean Selim Florence (ortada), Akıncılar’da oynuyor.

 

Ateş Vehbi, Amatör Küme takımı Bearsted'de yer alıyor.

Ateş Vehbi, Amatör Küme takımı Bearsted’de yer alıyor.

Kazım Şengönül, gazete haberini yalanladı.

Kazım Şengönül, gazete haberini yalanladı.

Türkiye’de yayınlanan AMK Spor Gazetesi’nin ‘Onlara Kancayı Taktı’ başlığıyla verdiği haber gerçekdışı çıktı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in yakından takip ettiği iddia edilerek Avrupa liglerinde oynayan Türk futbolculardan 27’sinin yer aldığı listedeki isimlerden İngiltere’ye ait olanların sadece birinin izlendiği öğrenildi.

Listenin ilk sırasında yer alan Dean Selim Florence, 5’inci sıradaki Murat Vehbi, 22’nci sıradaki Yusuf Mersin ve 23’üncü durumdaki Ümit Eminoğlu ile ilgili bilgilerin de gazetede yanlış yer aldığı ortaya çıktı. Bu futbolcuların son durumları şöyle:

DEAN SELİM FLORENCE (Doğumu 1994): 7 kez Türk Genç Milli takımlarında oynayan Dean Selim Florence’in gazetede yer aldığı Norwich City ile şu anda ilgisi yok. Zaten oradan ayrıldıktan sonra Ryman League Division One takımlarından Harlow Town’la imzaladığı mukavelesi de 30 Haziran 2013’te biten Dean Selim’in herhangi bir profesyonel veya yarı profesyonel kulüple mukavelesi bulunmuyor. Florence, Ezel Türk Ligi 1.Küme takımlarından Akıncılar’da amatör lisansla oynuyor.

ÜMİT EMİNOĞLU (Doğumu 1994): Gazetede yer aldığı gibi o da artık Aston Villa’da değil. Türk Milli U17 takımının Rusya ile oynadığı maçın kadrosuna daha önce davet edilen Ümit Eminoğlu, Türkiye Süper Ligi takımlarından Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Ancak A ve A2 takımında kendine yer bulamayan Eminoğlu, İngiltere’ye dönüş yaptı ve  Skrill North League takımlarından Hednosford Town’a geçti. Bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren takımında iki kez forma giyebildi.

ATEŞ VEHBİ (Doğumu 1997): Amatör olan Maidstone Invicta Primary League takımlarından Bearssted FC’nin U16 takımının yer aldığı Kent Youth League’de forma giyiyor. Yaşı daha çok küçük.

YUSUF MERSİN (Doğumu 1994): Türkiye U18, U17 ve U16 takımlarında 8 kez forma giydi. Liverpool’un U21 takımının kalesini koruyor. Ocak transferinde adı geçen isimlerden biri.

KAZIM ŞENGÖNÜL, “HABER HAYAL MAHSÜLÜ”

Türk Milli Takımlar İngiltere Temsilcisi ve Gözlemci Antrenörü Kazım Şengönül, AMK Spor Gazetesi’nin haberinde konu olan İngiltere’deki isimlerin neye göre yazıldığını anlamadığını belirtti. Bu isimlerin tamamını bildiğini söyleyen Şengönül, Dean Selim Florence ile Ateş Vehbi’nin amatör takımlarda oynadığını söyledi. Ümit Eminoğlu’nun Türkiye’den döndükten sonra nerede oynadığını bile tam bilemediklerini kaydeden Kazım Şengönül, sadece kaleci Yusuf Mersin’i yakından izlediklerini ifade etti.

FATİH HOCAMIZIN HABERİ BİLE YOKTUR

Şengönül şunları söyledi:

“Gazetenizde birkaç hafta önce yaptığım açıklamada olduğu gibi aradığımız isimler Milli Takımlarda gözü kapalı oynatılacak olanlardır. Kendi takımlarında iyi olabilirler ama Milli takım seviyeleri çok yüksektir. Buradaki profeyonel liglerde oynayan gençlerimiz bilgimiz dahilindedir.”

Milli Takımlar İngiltere Sorumlusu olarak, bu bilgilerin Türkiye’ye kendisi tarafından gönderildiğine işaret eden Kazım Şengül, “Daha bir ay önce Fatih Terim hocamız Londra’daydı. İki gün birlikteydik. Gerekli bilgileri ona ilettim. Fatih hocamızın gazatede yer alan bazılarınin adlarından inanın haberi bile yoktur” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.