kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.755
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
14°C
LONDRA
14°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Salı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Manchester United otobüsü West Ham taraftarlarının saldırısına uğradı

Manchester United takımını taşıyan otobüs, deplasmanda konuk olduğu West Ham United’ın sahası Upton Park girişinde trafikte kalınca rakip takım taraftarlarının saldırısına uğradı.

Manchester United otobüsü West Ham taraftarlarının saldırısına uğradı
11.05.2016
0
A+
A-

 

160511003904_west_ham_manchester_624x351_reuters_nocredit

İngiltere Premier Lig’in 37. haftasında Manchester United takımını taşıyan otobüs, deplasmanda konuk olduğu West Ham United’ın sahası Upton Park girişinde trafikte kalınca rakip takım taraftarlarının saldırısına uğradı.

Slaven Bilic’in takımı West Ham taraftarları, polisin eşlik ettiği Manchester United’ın otobüsüne şişeler fırlattı, otobüsün camları kırıldı. Polis taraftarlara müdahale etti.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), açıklamasında ‘yaşanan çirkin olayları kınadığını’ söyledi ve ev sahibi takım taraftarlarının maç sırasında sahaya fırlattığı cisimlerin de soruşturulacağını duyurdu.

Upton Park dışında otobüse düzenlenen saldırı nedeniyle 45 dakika geç başlayan maçta West Ham, Manchester United’ı 3-2 mağlup etti.

BUS-large_trans++PkxvTPxRsdaOVYYFR2S-zScSrL5LPd8N5vPrIWZeCIU

West Ham bu maçla, 112 yıldır oynadığı ve Boleyn Ground olarak da bilinen sahası Upton Park’ta son maçına çıkmış oldu. Takım gelecek sezon Olimpiyat Stadyumu’na taşınacak.

Maç öncesi takım otobüsüne saldırıyla ilgili Sky Sports’a konuşan Manchester United takımı kaptanı Wayne Rooney, “Hiç hoş değildi, otobüs paramparça oldu. West Ham’in de bir kulüp olarak taraftarlarının yaptıklarından hayal kırıklığına uğrayacağına eminim” dedi.

Manchester United futbolcusu Jesse Lingard’ın otobüsünün içinde çektiği görüntülerde diğer futbolcuların saldırı anında bağırdığı, çığlık attığı, kahkaha attığı ve yere saklandığı görüldü. Manchester United kalecisi David De Gea’ya da bir grup West Ham taraftarı tarafından su şişeleri atıldı.

İngiltere Futbol Federasyonu, “Yaşananların tam olarak soruşturulması için her iki kulüple ve Londra Polis Teşkilatı’yla (Metropolitan Polis) beraber çalışacağız” açıklaması yaptı.

LINGAARD-large_trans++qVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8

OTOBÜS DAHA ERKEN GELMELİYDİ

Manchester United teknik direktörü Louis van Gaal da maç öncesi “Sanırım görüntüler her şeyi anlatıyor” dedi ve şunları söyledi:

“Oyuncular üstünde de etkisi var. Yalnızca Manchester United değil, West Ham için de öyle. Sanırım çok saldırgan olacak çünkü taraftarlar duygusaldı. Oyunu etkileyeceğini düşünüyorum.”

West Ham başkanı David Sullivan da BBC Radio 5 Live’a açıklamasında rakip takımın daha erken gelmesi gerektiğini söyledi.

Sullivan, “Manchester United’ın neden buraya saat 4’te geldiğini anlamıyorum. Daha erken gelmeliydiler. Kalabalık olacağını biliyorlardı, bu delilik” dedi.

Sullivan, “Sokakta trafik vardı ve otobüsü içeri sokamadılar. Otobüsün çevresinde insanlar vardı fakat otobüse saldırı olmadı” diye konuştu.

Screen_Shot_2016-05-10_at_21.23.18-large_trans++5eUtQIhwNPvhnSjcQF0SK3bApRuxIDCTbmMppMSOws4

Londra Polis Teşkilatı’ndan bir sözcü ise “Manchester United otobüsüne atılanların farkındayız. Bir polis memuru ve bir kişi hafif yaralandı. Gözaltı olmadı” açıklaması yaptı.

BBC’nin Upton Park’taki yorumcusu Jonathan Pearce “Bu çok korkunç, korkun, utanç verici. Dünya Kupası sahipleri Hurst, Moore ve Peters’ın heykellerinin olduğu yolun bir tarafından diğerine şişeler atıyorlardı. Burada çok sayıda muhteşem West Ham taraftarı var, şahane bir akşam geçirmelerine engel oldular” dedi.

Maçı sahada izleyenler arasında bulunan BBC Sports’un baş futbol yazarı Phil McNulty de “Manchester United geç geldi. Tottenham’daki Londra maçında olduğu gibi ve stadın girişinde kalabalık halinde toplanan binlerce West Ham tarafı tarafından karşılandılar. Saldırı, Manchester United kaptanı Wayne Rooney’nin de doğruladığı gibi o an başladı.

Dışarıdaki bazı taraftarların davranışı maçın kutlama havasını kaçırdı” diye konuştu. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.