kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5609
EURO
34,7605
STERLIN
40,6090
BITCOIN
$63.612
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Adım adım izliyoruz

Adım adım izliyoruz
02.01.2014
0
A+
A-
Milli Takımlar İngiltere Sorumlusu Kazım Şengönül, İngiltere çapında taramaları sürdürdüklerini de belirtti.

Milli Takımlar İngiltere Sorumlusu Kazım Şengönül, İngiltere çapında taramaları sürdürdüklerini de belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu İngiltere Sorumlusu Kazım Şengönül, Ada’da futbol oynayan gençlerin hepsinin takipçisi olduklarını belirterek, “Ancak, bizim aradıklarımız eksiği bulunmayan, Milli Takıma hazır isimlerdir” dedi.

Anne-babaların gözünde futbol oynayan çocuklarının hep değerli ve iyi olmasının normal olduğunu vurgulayan Kazım Şengönül, “Çocukları çok yetenekli olabilir. Kulüplerinde de başarıyla futbol da oynayabilirler. Ancak, Milli Takımda forma giymek başka bir şeydir. Oradaki antrenmanlarla gelişme sağlanmaz, futbolcu yetiştirilmez. Milli Takıma seçilenler, herşeyi dört dörtlük olmalıdır. Hemen sahaya çıkarak başarılı olacak isimdir” diye konuştu.

Milli takıma seçilmek, orada oynamak kadar, devam etmenin de önemli olduğunu söyleyen Şengönül şöyle devam etti:

“Önceki yıllarda da maçlara ve kamplara katılan birçok gencimiz, değişik nedenlerle daha sonra davet almadılar. Bu gençlerin üzülmemesi gerekir. Çünkü, biz onları izlemeye devam ediyoruz. Tekrar yeterli göründükleri takdirde yeni davetler mutlaka alacaklardır.”

ANNE-BABALAR SORUMLULUK ALMALI

İngiltere’deki toplumumuzdaki anne-babalara seslenen Milli Takım Temsilcisi Şengönül, çocuklarına spor yaptırmalarını istedi.

Gençlerin, çocukların okulları dışındaki zamanını televizyon ve oyun makinalarının başında geçirdiğini vurgulayan Kazım Şengönül, şunları söyledi:

“Onları spora ve futbola yönlendirmeliler. Bunu yaparken de onlara özveriyle yaklaşmalı, mümkün olduğu kadar fazla vakit ayırmalıdırlar. Bakın Brezilya ve Güney Amerika’daki çocuklara. Ipadler, oyun makinaları alacak güçte aileleri yok. Onlar da geleceklerini futbolda arıyorlar. Günleri futbolla dolu geçiyor. Dünya yıldızlarının önemli bölümü de bu ülkelerden çıkıyor.

Almanya’daki Türk toplumu dördüncü kuşağa girdi. Birçok gencimiz futbolda bir bir ortaya çıkıyor. İngiltere’deki toplumumuzun sayısı da 600 bine ulaştı. Üçüncü jenerasyonumuza girdik. Anne-babalar çocuklarına biraz daha fazla ilgi gösterirse, inanıyorum ki 10 yıla kadar burada da İngiltere çapında yıldızlarımız çıkacaktır.”

Türk  Ligi’ni de zaman zaman izlediğini söyleyen Kazım Şengönül, profesyonel takımların akademilerinde eğitim almayan ve oralarda oynamayan gençlerin Milli Takıma seçilme şanslarının oldukça zor olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.