kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$62.874
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Olağanüstü Genel Kurul için TTFF açıklaması

Geçtiğimiz hafta Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplumu Merkezi’nde yapılan Olağanüstü Genel Kurulun sonucu, Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF)’nun websitesinden 16.12.2015 tarihinde böyle duyuruldu.

Olağanüstü Genel Kurul için TTFF  açıklaması
19.12.2015
0
A+
A-

 

Bu sezon başında seçilen TTFF'nin Yönetim Kurulu'nda da yer alan Turgut Esendağlı (ayakta, soldan beşinci) bir süre önce görevinden istifa etmişti.

Bu sezon başında Kemal Soyer başkanlığında seçilen TTFF’nin yeni Yönetim Kurulu’nda da yer alan Turgut Esendağlı (ayakta, soldan beşinci) bir süre önce görevinden istifa etmişti.

Geçtiğimiz hafta Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplumu Merkezi’nde yapılan Olağanüstü Genel Kurulun sonucu, Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF)’nun websitesinden 16.12.2015 tarihinde böyle duyuruldu.

Eski Başkan Turgut Esendağlı için yapılan ve oylama sonucu beş yıl boyunca federasyon yönetim kurulunda yer almaması kararı verilen Olağanüstü Genel Kurul hakkında TTFF adına Sekreteri Mehmet Gözde tarafından yapılan açıklama şöyle:

“19 kulüp ve 11 yönetim kurulu üyesinin katılımı ile toplam 30 oy üzerinden yapılacak EGM açıldı.

Katılan kulüp ve yetkilileri: BÜY (Yakup Hüseyin), Çetinkaya (Serkan Poyraz), Diyarbakır (vekaleten-Tamer Demirhan), DTB (Hüseyin Rezvan), Dumlupınar (Rüstem İyikal), Düzce (vekaleten-Deniz Silahtaroğlu), Esenler (Zafer Koçak), Fenerbahçe (Kemal Altunç), Gaziantep (Özgür Aksu), Kafkas Gençlik (Halit Özgür), MTG (Zeki Salih), Pazarcık (İlhami Arslan), Pekünspor (Alaatin Özdemir), Trabzonspor (Sinan Kaya), Türkmenköy (Erkut Kayın), Yalova (Cevdet Ezel), Yavruvatan (Salih Rezvan), Yeni Boğaziçi (Erdoğan Baca), Yeşilada (Hacı Silahtaroğlu)

Katılan Yönetim Kurulu üyeleri: Kemal Soyer, Nazım Çelebi, Osman Ercen, Mehmet Gözde, Levent Ruso, Mehmet Mimoğlu, Mustafa Çetinkaya, Fikret Gönlübol, Turgay Yamanşef, İrfan Davulcular ve Oktay Amasyalı.

Karara varılacak davanın özeti: Turgut Esendağlı, Federasyona ait bir çeki kendi şahsi işleri için aldığı yaklaşık 23 bin poundluk borç para karşılığını, borç aldığı tarafa teminat olarak vermesi.

Önce Turgut Esendağlı, kendi durumunu ve içine düştüğü yanlışlık hakkında açıklama yapması için davet edildi. Kendisinin sebep olduğu bir nedenden dolayı herkesi bu toplantıya katılma mecburiyetinde bıraktığı için özür diledi. Federasyona zarar vermeden bir çeki kendi adına aldığı borca karşılık teminat olarak verdiğini ve bu çekin hiçbir zaman bankaya verilmediğini, daha sonra zaman aşımına uğrayıp geçersiz olduğunu açıkladı. Bu çek mali raporda iptal diye gösterildiğini de ekledi. 15 yıldır bu federasyona hizmet verdiğini ve kendisini bu hatadan dolayı hoşgörmelerini istedi. Burda bulunan bircok kulübün zor zamanlarında hep yanlarında olduğunun unutulmamasını da istedi. Bu süre zarfında hiçbir kulübü maddi veya manevi zarara uğratmadığını da dile getirdi.

Ardından kulüplerden istenen olası ceza önerileri açıklandı. Gelen öneriler iki gurupta toplandı. 1) Hiçbir ceza verilmesin, 2) Bir daha TTFF’de görev yapmasın.

Daha sonra 1. maddenin oylamasına geçildi. Kural gereği oylamaya sunulan maddeler gecerli olmaları için üçte iki çoğunluğun olumlu oyunu alması gerekmektedir. İlk oylamaya göre 1. maddeye 10 olumlu ve 20 olumsuz oy verildi. Böylelikle hiçbir ceza verilmesin önerisi EGM kararı ile geçersiz oldu. Bunun diğer anlamı ise Turgut Esendağlı’ya ceza verilsindir. Bunu Takiben 2. öneri oylamaya sunuldu. Bu oylamada ise bir daha TTFF’de görev yapmasın önerisine 13 olumlu ve 16 olumsuz oy verildi. Burda da üçte ikilik çoğunluk sağlanamadı. Böylece ceza verilsin kararından sonra bir cezanın verilmesi gerekiyordu. Ortada yapılan başka öneri olmadığından yeni ceza önerileri tartışıldı.

Varılan uyuşma sonucunda 1 ile 5 yıl TTFF’de görev yapmasın oylamasına gidildi. Burada çoğunluğu alacak yılın ceza olarak uygulanmasına karar verildi. Ardından yapılan oylamada 1 yıl 7 , 2 yıl 4 , 3 yıl 2, 4 yıl 1 ve 5 yıl 12 oy aldı ve 3 oy geçersiz sayıldı. Bu son oylamaya göre sonuç Turgut Esendağlı TTFF’de 5 yıl görev yapamaz kararına varıldı. Bu karar bugünden itibaren yürürlüğe konuldu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.