kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
STERLIN
41,0600
BITCOIN
$71.062
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Türkiye’ye tek golü o atmıştı

Türkiye’ye tek golü o atmıştı
30.11.2013
0
A+
A-
Levent Ruso'nun Türkiye Ümit Milli karşısındaki bir atağı.

Levent Ruso’nun Türkiye Ümit Milli karşısındaki bir atağı.

Kuzey Kıbrıs’a dünya çapında uygulanan spor ambargosu, 30 yıl önce yoktu.

KKTC kurulmadan önce, Kıbrıs Türk Federe Devleti döneminde Kıbrıs Türk takımları, özellikle Türkiye’den gelen takımlarla çok sayıda maç oynadı.

Bu maçların canlı şahidi de Londra’da yaşayan, futbolun yine içinde olan, ona hizmet veren bir isim Levent Ruso. O, şimdi Türk Toplumu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olarak, Londra’daki toplumumuz için görev yapıyor.

Kıbrıs Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olan Ruso, Kıbrıs Türk milli takımlarının tümünde hem de 17’li yaşlarda oynamış biri. Unutamadığı maçlardan biri ise hiç şüphesiz Kıbrıs Türk Milli Takımı ile Türkiye Ümit Milli Takımı’nı karşı karşıa getiren 90 dakika oluyor.

Girne’de 29 Ekim 1980 tarihinde Cumhuriyet Bayramı nedeniyle oynanan karşılaşmayı Kıbrıs Türk Ümit Milli Takımı 1-0 kazanırken, tek golü de Levent Ruso atıyordu.

Levent Ruso, 33 yıl önce yaşadığı unutamayacağı o günü Londragazete.com’a şöyle anlatıyor:

FENERLİ SELÇUK VE MÜJDAT’A KARŞI

“Yazın katıldığımız 1980 İslam Oyunları’ndan sonra aynı yıl Girne’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile  Kıbrıs Türk Ümit Milli Takımı ile Türkiye Ümit Milli Takımı arasında oynanan bir maçtı. O yıl içinde 17 yaşında tüm Milli takımlarda seviyesinde maçlar yaptığımı hatırlıyorum. Bizlerin amatör, rakibimizin de profesyonel ve çok daha tecrübeli olmaları herşeyin eşit olduğu, karşı tarafın Fenerbahçeli rahmetli Selçuk Yula, Müjdat, Bahtiyar, Şenol, Beşiktaşlı Ulvi ve daha çok birçok yıldızı barındırdığı bu maçı takım olarak mükemmel oynayıp, benim de kaleci Malik’in üzerinden aşırtarak attığım güzel bir golle 1-0 yendik. Bu galibiyet o günlerde bizler ve toplumumuz için büyük bir onur ve gurur kaynağı olmuştur.”

FENERBAHÇE İLE OYNADIK

O yıllarda Türkiye’nin ünlü bir çok takımı dostluk maçları yaptıklarını sözlerine ekliyor Levent Ruso. Kıbrıs Türk futboluna bir dönem, hem de çok genç yaşlarda damga vurmuş biri olarak yine o günlere dönerek devam ediyor:

” Evet, 1983 öncesi Kıbrıs Türk futbolunu, Genç, Ümit ve A Milli Takım olmak üzere tüm seviyelerde temsil etmek, kulübüm Küçük Kaymaklı ile Fenerbahçe, Kocaelispor ve Zonguldakspor gibi Türkiye 1.Lig takımları ile dostluk maçları oynayıp, gol atmış olmak, benim için çok güzel, gurur ve mutluluk veren tecrübelerdi. Bu temaslar o dönemlerde tüm futbol camiamız için de büyük bir ilgi ve heyecan kaynağı idi. 1980 yılında İzmir’de düzenlenen, birçok İslam ülkesiyle birlikte bizim de katıldığımız ve başarılı olduğumuz 1.İslam Oyunları ise futbol tarihimizin en büyük dış temasıdır.

Levent Ruso'lu (oturanlardan sol başta) K. Kaymaklı, Fenerbahçe ile birlikte.

Levent Ruso’lu (oturanlardan sol başta) K. Kaymaklı, Fenerbahçe ile birlikte.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.