kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3616
EURO
34,7526
STERLIN
40,5925
BITCOIN
$57.244
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
17°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Türk Ligi için böyle dediler

Londra Altınordu Futbol Okulu çatısı altında yeni gençler yetiştirerek, bunları Türkiye’ye kazandırmayı amaçlayan Necdet Aydın ve Erdal Yörük Türk Ligi için de acı konuştu.

Türk Ligi için böyle dediler
11.06.2015
0
A+
A-
Necdet Aydın (solda) ve Erdal Yörük, Türk Ligi’ni kavgaları n çokça yaşandığı organizasyon olarak gördüklerini söyledi.

Necdet Aydın (solda) ve Erdal Yörük, Türk Ligi’ni kavgaların çokça yaşandığı organizasyon olarak gördüklerini söyledi.

Türkiye’de uzun yıllar profesyonel futbol oynadıktan sonra yerleştikleri Londra’da geçen yıl kurulan Londra Altınordu Futbol Okulu çatısı altında yeni gençler yetiştirerek, bunları Türkiye’ye kazandırmayı amaçlayan Necdet Aydın ve Erdal Yörük Türk Ligi için de acı konuştu.

İki futbol adamı uzun süreden beri takip ettiklerini belirttikleri ve gelecek sezon  40. yılına girecek Londra Türk Ligi’ni, futbol gelişim standartlarından çok uzağında, kişisel hobilerin tatmin yeri olarak tanımladı. Necdet Aydın ve Erdal Yörük, ligin şiddetin bol olduğu, fair-play’e aykırı özelliklere sahip bulunduğunu söyledi.

TÜRK LİGİ STANDARTLARDAN ÇOK UZAKTA

Türkiye ve İngiltere’deki futbol birikimlerini, buradaki Türk yeteneklere aktarmak, en önemlisi bugünkü Türk futbolunu, perişan halinden bir an önce kurtarmak için tüm çaba ve emeklerini harcama kararında olduklarını vurgulayan Necdet Aydın ile Erdal Yörük,  “Futbolun beşiği olan İngiltere’de, maalesef Türk futbolu yanlış plan ve projelerle yıllardır hiçbir mesafe kaydetmemiştir” dedi.

Aydın ve Yörük, yıllardır Türk Ligi’ni takip ettiklerini, fakat bu ligin yapı ve futbol gelişim standartlarından çok uzak, tamamen kişisel hobilerin giderildiği eğlence kulüpleri halinde, küfür ve şiddet dolu, saygı, sevgi ve dostluktan uzak, sporun birleştirici, kaynaştırıcı ve fair-play’den uzak özelliklere sahip olduğunu gözlemlediklerini vurguladı.

Necdet Aydın ve Erdal Yörük, Londra Altınordu Futbol Okulu’nda Türkiye’ye yetenekli gençlerimizi kazandırmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Necdet Aydın ve Erdal Yörük, Londra Altınordu Futbol Okulu’nda Türkiye’ye yetenekli gençlerimizi kazandırmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

TÜRK LİGİ’NDEN KAÇ FUTBOLCU YETİŞTİ?

Londra Altınordu Futbol Okulu’nun iki yöneticisi daha sonra şöyle devam etti:

“Çok üzücüdür ki, İngiltere’de ve özellikle Londra’da Türk futboluna hizmet eden yüzde 90 oranındaki antrenör arkadaş, profesyonel futbolun içinden gelmedikleri için, futbol topuna nasıl vurulduğunu, nasıl şut atıldığını yeterince bilmeden ve futbolcu psikolojisinden anlamadan, iki aylık kurslarla sertefika alarak, bir bölümü de bu sertefikaya sahip bile olmadan yanlış antrenmanlarla futbola hizmet etmeye çalışıyorlar. Durum böyle oluncada akıllara, ‘Görünen köy kılavuz istemez’ deyimi geliyor. Son 15-20 yılda Türk Ligi’nden kaç futbolcu yetişmiştir acaba diyoruz. İngiltere’deki gurbetçi Türkler olarak, futbolumuz için birlik ve beraberlikle, şahsi menfaatlerden ve siyasetten uzakta, profesyonel zihniyetleri biraraya getirmenin yollarını aramak yerine, ucuz yol tercih edilip, futbol bir araç olarak kullanılmaktadır.”

[one_third last=”no”][/one_third]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.