Site icon Londra Gazete

Abramovich’in Chelsea için istediği fiyat ve teklifler belli oldu

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik müdahalesi, Avrupa genelinde Rus oligarklara yönelik yaptırım hareketini başlatmıştı. Everton ile yakın bağları bulunan Alisher Usmanov, bu yaptırımlardan fazlasıyla etkilenirken yaptırım riski taşıyan isimlerden Roman Abramovich de en göz önündeki yatırımı Chelsea’yi satma kararı almıştı.

Daily Mail’in haberinde Roman Abramovich’in Chelsea için yaklaşık 3 milyar sterlinlik bir satış bedeli belirlediği ifade ediliyor. Fakat ani alınan bu karar sonrası muhtemel tekliflerin, talep edilen düzeye ulaşmadığı belirtilmekte.

İki isim öne çıkıyor

Chelsea’nin yeni sahipleri olma noktasında İsviçreli milyarder Hansjörg Wyss ve piyasa değerli 3.57 milyar dolar olarak belirtilen beyzbolun en değerli kulüplerinden Los Angeles Dodgers’ın sahibi Todd Boehly, Chelsea’yi satın almak isteyen adaylar arasında öne çıkıyorlar. İkilinin Chelsea için teklif verdikleri belirtilirken bir diğer teklifin geldiği iddia edilen Sir Jim Ratcliffe, söylentileri reddetmişti.

Wyss ve Boehly’nin bir konsorsiyum oluşturarak ortak şekilde Chelsea’yi almayı planladıkları ifade ediliyor fakat belirlenen teklif bedeli 3 milyon sterlin düzeyine erişmiyor. İkilinin Abramovich’in talep ettiğinden 1 milyar sterlin düşük şekilde 2 milyar sterlin düzeyinde bir bedelle Chelsea’yi almak istedikleri aktarılmakta.

Boehly’nin daha önce yaptığı teklif reddedilmişti!

Todd Boehly, üç yıl önce yine Chelsea’yi almak adına devreye girmişti. O dönemde 2.2 milyar sterlinlik bir teklif iletilirken kulübü satmayı aklından geçirmeyen Roman Abramovich, bu öneriyi reddetmişti. Şimdi ise çok üst seviyelerdeki bu tutarları teklif etmeye istekli isimlerin azlığı ve Roman Abramovich’in savaş dolayısıyla yaptırım riskiyle karşı karşıya kalmış olması daha düşük bir teklifi kabul etmesine neden olabilir.

Exit mobile version