kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
STERLIN
40,9740
BITCOIN
$71.290
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Yarıda kalan maçlar için GS FC’den çekince

GS FC Başkanı ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Yönetim Kurulu eski üyesi Mehmet Mimoğlu, ligde yarıda kalan maçlar hakkında alınan kararlar için çekince koydu.

Yarıda kalan maçlar için GS FC’den çekince
02.02.2018
0
A+
A-

 

Mehmet Mimoğlu, federasyonda Hakem Sekreteri olarak görev yapmak istiyor.

GS FC Başkanı ve Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Yönetim Kurulu eski üyesi Mehmet Mimoğlu, ligde yarıda kalan maçlar hakkında alınan kararlar için çekince koydu. Mimoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu nokatalara değindi:

“Yarıda kalan maclar ile ilgili tüzük kanunu çok açıktır. Dakikası ve skoru ne olursa olsun maçın yarıda kalmasına iki takım veya bir oyuncusu  etken ise maç geçersiz olup iki takım da puan almaz,eğer tek takım veya oyuncusu etken ise hatalı takım puanları kaybeder ve rakip 3 puanı alır.Olay sebebi ile yarıda kalan maçın tekrar oynanması diye bir konu tüzüksel olarak mümkün değildir.

Federasyon bu sene bu konuda tüzüğü deldi ve olayı ilk başlatan, dışardan yapılan provakasyon, maç dakikası, maç skoru gibi tüzük talimatlarında olmayan faktörlere bakarak maçın tekrarına veya olay anındaki skoru geçerli sayma gibi kararlara yöneldi. Bu hem talimat dışıdır, hem ileriki maçlar için ciddi sorun yaratacaktır. Şu ana kadar yapılan uygulama her takıma uydu, hatta kulübüm GS FC olaylı bir maçından tüzüksel  olarak haketmedigi bir puan  aldı. Hiç dilememe rağmen diyelim kupa veya play-off finali 70’li  dakikalarda bir takım önde iken olay oldu.Tam 90 dakika oynanmamış maç ile şampiyon mu tescil  edilecek? Böyle birsey dünya futbol tarihinde yok. Ama şu an oluşan emsaller böyle.

Şu anki uygulamanın diğer bir problemi ise  olaylı, kaldığı  dakikasından itibaren  tekrar edilmis  ve olaylı maç bitmis sayılan maclar var. Bu uygulama yanlış da olsa Federasyon Yönetim Kurulu’nun  bu uygulamanın  altını doldurması lazim. Kaçıncı dakikaya kadar mac tekrar oynanır,kaç dakikadan sonra mac olay olsa da bitmis sayılır netleşmesi lazım. Bu uygulamadan  takımım bir puan elde etmis olsa da bu maç ile iligli  hem yazılı, hem sözlü ifademizde Federasyonumuza tüzük maddesine dikkat cekerek ,ya tüm önceki kararları  tüzüğe göre düzeltme veya tüzük dışı uygulamaya devam edilecekse puan isteminde bulunduk, Federasyonumuz puan vermeyi tercih etti. Ama GS FC olarak aldığımız puandan çok büyük fotoğrafa bakıp ilerde  olabileceler ile ilgili tedirginiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.