kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4881
EURO
34,5982
STERLIN
40,5159
BITCOIN
$62.771
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Kemal Soyer, kıl payıyla başkan

Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi binasında geçtiğimiz Salı akşamı yapılan TTFF Genel Kurulu’nda merakla beklenen başkanlık seçimini ise yine Kemal Soyer kazandı.

Kemal Soyer, kıl  payıyla başkan
29.06.2017
0
A+
A-

 

Kemal Soyer-Nazım Çelebi

Fotoğraflar: ÖZER ÖCAL

Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF)’nun Olağan Yıllık Genel Kurulu bu kez de hareketli geçti.

Haringey’deki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi binasında geçtiğimiz Salı akşamı yapılan Genel Kurul’da merakla beklenen başkanlık seçimini ise yine Kemal Soyer kazandı.

Türk Ligi’ndeki 21 takım temsilcisinin katıldığı gece Mehmet Mimoğlu başkanlığında Dr. Teoman Sırrı MBE, Şener Gökçe ve Eray Öznacar’dan oluşan Divan Heyeti’nin oluşturulmasıyla başladı.

TTFF’DE EŞBAŞKANLIK ÖNERİSİ

Genel Kurul’un başında söz alan TTFF Fahri Başkanı Dr. Teoman Sırrı MBE, başkanlık için öneri sundu. Son günlerde seçim nedeniyle gerilimin arttığını söyleyen Sırrı, Federasyonun bu sezon için Eşbaşkanlık sistemiyle yönetilmesini tavsiye etti. Dr. Teoman Sırrı, bu gerilimin sürmesi halinde Federasyonun geleceğinin tehlikeye düşeceğini öne sürdü. Birçok yönetici ve iki başkan adayı bu öneriyi önce alkışlarla karşılayıp destek belirtti. Ancak Divan Başkanı Mehmet Mimoğlu’nun bunun için tüzük değişikliğinin gerekli olacağı uyarısı yapmasının ardından, Yalova’dan Hasan Salih, Yavruvatan’dan Özdemir Muharrem, asbaşkan adayı Serdar Sarı ve başkan adayı Nazım Çelebi  öneri karşıtı konuşmalarda bulundu ve konu gündemden kalktı.

Faaliyet ve mali raporlar Eray Öznacar ve Serdar Sarı tarafından okundu. Özellikle Sarı’nın detaylarla anlattığı mali rapor kulüp temsilcileri tarafından olumlu karşılandı. Federasyonun geçtiğimiz sezonki bütçesindeki rakam 33 bin 595 pound olarak yer aldı.

İki raporda oybirliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN ADAYLARI SAHNEDE

Genel Kurulun seçim bölümü başkan adaylarının sahne alışıyla renklendi. İlk sözü alan Nazım Çelebi, yanında getirdiği yazılı metni okumayacağını, yeni projede sunmayacağını belirterek ‘saygı’ konusunu vurguladı. Federasyon camiasında son senelerde artık kimsenin kimseye ‘saygı’sının kalmadığından şikayet eden Çelebi, geçen yılki yönetimi de eleştirdi.

Kemal Soyer ise başkanlık koltuğunun kendisi için önemli olmadığını, şimdiye kadar birçok başkanın yönetiminde her türlü görevi yapmaya çalıştığını söyledi. Son kez görev istediğinin altını çizen Kemal Soyer, vakıf ve bina konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, bunları kesinleştirerek kulüplere daha iyi hizmetler etme kararlılığında bulunduğunu ifade etti.

Oldukça çekişmeli geçen oylamada ise Kemal Soyer 11, Nazım Çelebi 10 oy aldı. Böylece Soyer, üst üste dördüncü kez TTFF Başkanlığı’na seçildi.

DİĞER ÜYELİK SEÇİMLERİ

Disiplin Sekreterliği için iki aday yarıştı. Berk Emül ve Fikret Gönlübol, görevlerini en iyi şekilde yapma sözü verirken, yapılan oylamada da Berk Emül, Gönlübol’a 11-10’luk üstünlük sağladı.

İki faal üyelik için üç aday seçime katıldı. Mustafa Çetinkaya’nın katılmadığı Genel Kurul’un bu bölümünde Hayri Kartal ve Zeki Salih kendilerini tanıtarak, yapacaklarını özetledi. Oylamada ise 14 oy alan Mustafa Çetinkaya ile 12 oy alan Zeki Salih yönetime girdi. Hayri Kartal’a 10 oy çıktı.

İkişer adayın olduğu Asbaşkanlık ve Veznedarlık seçimleri ise yapılmadı. Her iki görevde de adaylardan biri seçimden çekilince kalan adaylar otomatikman Yönetim Kurulu’na katıldı. Asbaşkanlık için İbrahim Tümse, Veznedarlıkta da Ozan Beliger adaylıklarını bıraktı. Böylece Serdar Sarı Asbaşkan, Mehmet Elitok da Mali Sekreter oldu.

Öte yandan beş görevde ise birer aday olması nedeniyle, bunlarda da seçim olmadı.

Sekreterlikte Mehmet Mimoğlu, Lisans Sekreterliğinde İrfan Davulcular, Hakem Sekreterliğinde Alp Ermiya, Veteran Ligi Sekreterliğinde Osman Ercen ve Fikstür Sekreterliğine de Oktay Amasyalı otomatikman yönetime girdi

2017-18 sezonunda görev yapacak TTFF Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Kemal Soyer

Asbaşkan: Serdar Sarı

Sekreter: Mehmet Mimoğlu

Veznedar: Mehmet Elitok

Disiplin Sekreteri: Berk Emül

Lisans Sekreteri: İrfan Davulcular

Hakem Sekreteri: Alp Ermiya

Fikstür Sekreteri: Oktay Amasyalı

Veteran Ligi Sekreteri: Osman Ercen

Faal üyeler: Mustafa Çetinkaya, Zeki Salih

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.